BALIKESİR'de Ahmet Sağlam'ın il başkanlığından istifa etmesinin ardından yerine getirilecek ismin belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması yapılmıştı.

Koordinatör Denizli Milletvekili Şahin Tin gözetiminde gerçekleyen temayülde, partililere "kimi il başkanı olarak görmek istersiniz?" sorusu yöneltilip gönüllerindeki ismi yazmaları istenmişti.

İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri yanında belediye meclis üyeleri, partili belediye başkanları  gönüllerindeki isimleri önermişti. 

RAPOR  MASADA
Geçen hafta Balıkesir'e gelerek partililer yanında sivil toplum kuruluşları başkanları ve şehrin kanaat önderleriyle bire bir görüşmelerde bulunan Şahin Tin, bu görüşmelerden derlediği raporu ve  temayül sonuçlarını AK Parti Genel Merkezi'ne götürerek Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e teslim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük olasılıkla bu hafta içerisinde Balıkesir'in yeni il başkanını açıklayacak.

ÜÇ İSİMDEN BİRİ
balikesirim.net haber merkezinin derlediği bilgilere göre, AK Parti il başkanlığına talip olan çok sayıdaki kişi arasında 3 isim ön plana çıktı.

Bu isimler ise, Diş Hekimi Ekrem Başaran, Mali Müşavir Kemal Büyükakın ve İş insanı Sezai Doğan.

EN ŞANSLISI KİM?


Ekrem Başaran adı partililerin yanı sıra şehrin sosyal ve kültür yaşamında da çok konuşulmaya başlandı.

Efsane belediye başkanı merhum Sabri Uğur döneminde belediye meclisi üyeliği yapan Ekrem Başaran, son il yönetiminde Başkan Vekili olarak görev aldı. Ahmet Sağlam'ın istifasının ardından başkanlığa vekalet etti.


Ekrem Başaran (soldaki) Balıkesir'de ağırladığı Koordinatör Şahin Tin'e ziyaretinin anısına tablo hediye etti.

Başaran, partililer arasında "o veya şu grubun adamı değil, davanın insanı" olarak bilinmesi nedeniyle "en şanslı" isim olarak öne çıkıyor. 

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan'ın da tercihlerini Başaran'dan yana kullandıkları biliniyor.


Kemal Büyükakın (soldaki)

İkinci isim ise Kemal Büyükakın. Refah ve Fazilet ile başlayan Milli Görüş yolcuğuna AK Parti'de merkez ilçe başkanlığıyla devam etti.

Belediye Meclis üyeliği ve Balıkesirspor Kulübü Başkanlığı yaptı. Şehrin sosyal ve kültürel hayatında sevilen bir isim. Görev verilirse partiyi toparlayabilecek bilgi, beceri, tecrübeye sahip.


Sezai Doğan (sağdaki)

Bir diğer şanslı isim ise şu anki Karesi İlçe Başkanı Sezai Doğan ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da bu iki isimden birini il başkanı olarak görmek istediği siyasi kulislerde konuşuluyor. Büyükşehir faktörü dikkate alınırsa Mesut Eray ya da Sezai Doğan isimleri Ekrem Başaran ile Kemal Büyükakın'ın önüne geçebilir.

ÖZKAN SAVRAN DA GÜNDEMDE

Bu arada, eski milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ile Kasım Bostan'ın ise, Özkan Savran'ı genel merkeze empoze etmeye çalıştıkları haber merkezimize ulaşan bilgilen arasında yer aldı. Savran, geçtiğimzi dönemlerde il yönetiminde görev almış bir süre de il başkanlığına vekalet etmişti.

Son dakika sürprizi yaşanmazsa bu isimlerden biri AK Parti Balıkesir İl başkanı olarak görevlendirilecek. 
 

Editör: Haber Merkezi