İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı, 17 Mayıs – 1 Haziran arasında uygulanacak "Kademeli Normalleşme Genelgesi" küçük esnafın tepkilerini beraberinde getirdi.

Salgının merkezinin sanki cafe ve restoranlar gibi algılanmasından rahatsızlıklarını dile getiren esnaf adeta isyan etti.

TEŞKİLATLARDA RAHATSIZ!

Kapalı ortam sayılan AVM'lerin açılıp çay bahçesi, kafe ve restorantların açık yerlerinde bile hizmet verilemeyecek olması Ak Parti teşkilatlarında da rahatsızlık yarattı.

"ANLATMAKTA ZORLANIRIZ"

balıkesirim haber merkezine konuşan çok sayıda teşkilat mensubu, "Bunu milletimize anlatmakta zorlanırız. Genelgenin tekrar gözden geçirilip bu olumsuz durumun düzeltileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞARAN'A MESAJ YAĞMURU

Edinilen bilgilerde, yüzlerce küçük esnafın AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran'ı mesaj yağmuruna tutarak, genelgenin yeniden gözden geçirilmesi yolunda yardım istedikleri öğrenildi.

YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ

balıkesirim.net muhabirinin ulaştığı İl Başkanı Ekrem Başaran, çok sayıda mesaj aldığını belirterek, şöyle konuştu:  

"Esnafımızın isteklerini tek tek not aldık. Balıkesir milletvekillerimiz ve bölge koordinatörü Şahin Tin ile durum değerlendirmesi yaptık. 

İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya da esnafımızın talepleri iletildi.

Partimizin yetkili kurullarınca Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bilgilendirileceğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Pandemi sürecini el birliğiyle geride bırakarak ülkemizin hedeflerine ulaşacağı günleri göreceğiz inşallah. Bizler, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer aldık. Partimiz, bundan sonra da esnafımızdan gelen talepleri, pandemi sıkıntısı da gözetilerek mutlaka buna göre değerlendirecektir”  

Editör: Haber Merkezi