Ayvalıkgücü, Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge Birincisi olarak TFF 3. Lig’e yükseldi. Play-Off mücadelesinde oynadığı iki maçta 4 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, son müsabakada Tekirdağspor’un TKİ Tavşanlı Linyitspor’u 2-1 yenmesiyle şampiyon oldu.

Bursa İnegöl İlçe Stadı’nın ev sahipliği yaptığı Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge Play-Off müsabakalarının ilkinde TKİ Tavşanlı Linyitspor ile karşılaşan Ayvalıkgücü Belediyespor, 1-0 geriye düştüğü maçın 90’ncı dakikasında Serkan Bozkurt’un attığı golle, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

İkinci maçta namağlup Tekirdağspor karşısına çıkan kırmızı-beyazlılar, Ertuğrul Yıldırım ve Oğuz Aksoy’un golleriyle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Tekirdağspor arasında oynanan son karşılaşmayı tribünden izleyen Mehmet Yıkılmazdağ’ın talebeleri, sahadaki oyunculardan daha fazla heyecan yaşadı.

Karşılaşmanın ilk golünü 10’ncu dakikada Saruhan Yazgun ile Tekirdağspor bulurken, TKİ Tavşanlı Linyitspor, 22’nci dakikada Polat Ertek’in penaltı golüyle skoru eşitlemesini bildi. İlk devresi 1-1 sona eren mücadelenin 90’ncı dakikasında topu ağlarla buluşturan Osman Atalay Demirtaş, Kütahya temsilcisini umutlarını tüketirken, Ayvalıkgücü Belediyespor’a da TFF 3. Lig kapılarını sonuna kadar açtı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlarıyla sevinç yumağı olan kırmızı-beyazlı oyuncular ve teknik heyet, şampiyon olarak TFF 3. Lig’e yükselmenin coşkusunu doyasıya yaşadı.

Ayvalık Cumhuriyet meydanında bu gece karnaval var,

Editör: Haber Merkezi