BALIKESİRSPOR'un olağanüstü genel kurulunda tek listeyle seçimlere giren, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un adayı Remzi Boncuk başkanlığa seçildi.
Balıkesirspor'un bir süredir gündemde olan olağanüstü genel kurulu bu akşam Karesi AVM toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Divan başkanlığını Dr. Mehmet Çalışkan'ın üstlendiği kongreye eski başkanlardan Rafet Çetinel, Metin Mengüç, Kemal Büyükakın da katıldı.
Balıkesirspor'da son iki başkan adayını belirleyen isim olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile belediye başkanları ve siyasi partilerden temsilciler ise beklentilerin aksine kongreye gelmedi.

Çalışma raporunu sunan Balıkesirspor Başkanı Feyyaz Çiftçi, borcun 20 milyon liraya çekildiğini belirtirken, "Biz Balıkesirspor'u kurtarmak için kendimizi feda ettik. Gün Balıkesirspor için harman günüdür. Yeni yönetimin şehrin yöneticilerinin desteğini de arkasına alarak borçları ödemesi ve kulübe kalıcı gelirler getirmesini diliyorum" dedi.

CAN CANGÖKLE YOLA DEVAM
Balıkesirspor'un yeni başkanı Remzi Boncuk ise birlik beraberlik mesajı verirken, teknik direktör Can Cangök'le çalışmaya devam edeceklerini açıkladıı. Cangök'le 1+1  yıllık sözleşme imzalanacağı öğrenildii

Boncuk, ilk iş olarak FIFA'daki alacak dosyalarını kapatıp, gelmesi muhtemel puan silme ve küme düşme cezalarından kurtulmak istediklerini söyledi.

Balıkesirspor'un mali açıdan zor durumda olduğunu anımsatan Başkan Remzi Boncuk, şöyle konuştu:
"Kentin ortak değeri olan bu kulübe herkes destek olmalı. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Geçmişte bazı hatalar yapılmasa, şu anda bu durumda olmazdık. Maalesef yöneticiliğin okulu yok. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Kişisel çekişmeleri bir kenara bırakalım. Hepimiz aynı gemideyiz ve birlikte hareket etmeliyiz."
"Artık yeni bir dönem başlıyor" diyen Başkan Remzi Boncuk, açıklamasına şöyle devam etti:
"Sürekli gelir kaynakları yaratmalıyız. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un gerekeni yapacağına inanıyorum. Kendi kendine yeten bir kulüp olmak zorundayız. İkinci olarak altyapıya önem verip, üst yapı için futbolcu yetiştirmeliyiz. Yönetim olarak amacımız mali ve sportif başarıyı bir arada yakalayabilmektir."
Başarı için istikrarın şart olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Boncuk, "Türk futbolunda bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden kulübün içinden yetişen, takımı iyi tanıyan, bu şehrin insanı Balıkesirspor sevdalısı teknik direktörümüz Can Cangök ile çalışmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.
İLKAY GÜNDOĞAN'IN BABASI DA YÖNETİMDE
Balıkesirspor'un Remzi Boncuk başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda eski yönetimden Boncuk'la birlikte Umut Kırtıl, Nazmi Yarış ve Sadettin Akbaba'da yer aldı. Manchester City'nin Balıkesirli yıldızı İlkay Gündoğan'ın babası İrfan Gündoğan da beklendiği gibi yönetim kuruluna girdi.
Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

"Remzi Boncuk, Nazmi Yarış, Mahmut Özbulut, İrfan Gündoğan, Emre Marmaralı, İrfan Sarıgül, Başar Atikbay, Ramazan Ülker, Özkan Savran, Hidayet Çoban, Yusuf Demirbaş, Ali Altıntaş, Sezai Doğan, Harun Kızılgül, Murat Ustalı, Umut Kırtıl, Fahrettin Şahan, Murat Adısanoğlu, Metin Yeşilağaç, Orhan Yıldıran, Sadettin Akbaba"
Editör: Haber Merkezi