Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde ilk sezonunu oynayan Karesi Spor final grubunun 4. Maçında Turgut Özal Üniversitesini 89-83 yenerek basketbol ikinci ligine yükselmeyi garantiledi.
Karesi Spor Turgut Özal Üniversitesi karşısına Doğal Demirok, Oktay Ulubay, Haruncan Doğan, Çetin Lale ve Turgay Tatlı ilk beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk periyoduna oldukça kötü başlayan Karesi rakibini dış şutlarda ve pota altında iyi savunamayınca maçın başında skor 17-2 ye geldi. İkinci periyot özellikle Haruncan Doğan ve Burak Burha’ın etkili oyunu ve sayılarıyla karşılaşmada önce dengeyi sağlayan Karesi Spor Oktay Ulubay ve Turgay Tatlı’nın da devreye girmesiyle öne geçti ve ilk yarıyı 52-39 önde kapattı.
3.periyot oyuna dengeli başlayan iki takımdan Turgut Özal Üniversitesi özellike arka arkaya serbest atış çizgisine geldi ve buradan bulduğu oyundan kopmamaya çalıştı ve bir ara arada ki farkı 10 sayının altına düşürse de bu bölümü Karesi Spor 75-64 önde geçti.
Oyunun son periyoduna etkili başlayan takımımız periyodun son bölümünde üst üste hatalar yapınca skoru ve oyunu sıkıntıya soksa da tecrübeli oyuncularının katkısıyla maçı 89-83 kazanmasını bildi. Bu karşılaşmanın MVP’si Burak Burhan olurken,Haruncan Doğan 25 sayı, Oktay Ulubay 19 sayı ile dikkat çeken isimler oldular.
Böylece EBBL de ilk sezonunda Karesi Spor ikinci lige yükselerek çok önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde mücadele ettiği ilk sezonunda Karesi Spor,  Bolu'da yapılan finaller sonunda basketbol 2. Ligine yükselmeyi başararak gurur kaynağımız oldu. 

Editör: Haber Merkezi