BAŞPEHLİVANLAR ŞEHİTLER İÇİN KOL BAĞLADI, TÜRKİYE MUHTEŞEM TABLOYU CANLI İZLEDİ
Türkiye Güreş Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi, Antalya Elmalı Belediyesi ve Balıkesir Karesi Belediyesi öncülüğünde, şehitler anısına düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı ile Kırkpınar Başpehlivanları "Şehitler İçin Kol Bağlıyor" organizasyonu muhteşem şekilde sona erdi.
Görüntünün olası içeriği: 16 kişi
Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir,  Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış seremonisinin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, "Dünya’da ve Türkiye’de ilk defa kapalı salonda yağlı güreşlerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz Salı günü Beşiktaş Şehitler Tepesi’nde hain terör saldırılarını lanetleyerek ve şehitlerimizi rahmetle yad ederek başlattığımız programın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."dedi. 
BU MİLLET KİMSEYE MAHKÛM OLMAZ
Etkinlikte yaptıkları konuşmasına Türk Milletini zorlukların yıldıramayacağını söyleyerek başlayan Vali Yazıcı, "Bu ülke bizim. Binlerce yıldır bu topraklarda, Anadolu'da hür bir şekilde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bu ülke, bu büyük millet yoluna devam edecek. Bu hainler ve destekçileri şunu bilmeli ki sadece canımızı yakabilirler. Allah'ın izniyle bu millet kimseye mahkûm olmaz, kimsenin tahakkümü altına girmez. Ve bir santimetre kare toprağını da kimseye vermez. Bizim sabrımızı ve kararlığımızı test etmeye kalktılar. İşte görüyorlar ve görecekler ki biz bu ülkenin her bir taşını son nefesimize kadar korumaya kararlıyız. Terör, kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Terör, ister PKK ister FETÖ ister IŞİD. Nereden gelirse gelsin hep birlikte karşı çıkacağız. Bu ülkenin başına bela edenlerden de hesabını soracağız."dedi.
BİZİM YAPACAKLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye'nin dünyada söz sahibi olan ülkeler arasında olacağını söyleyen Vali Yazıcı, "Bu millet devletiyle birlikte bir bütündür, bizi diğer milletlerden ayırt eden de vatana sonuna kadar bağlılık ve bağımsızlık tutkusudur; İnanç, azim ve kararlılıkla enerjimizi ülkemizin kalkınması ve insanımızın iyiliği için gösterdiğimiz gayrettir.Çoluk çocuğumuz, gelecek nesillerimiz bu topraklarda huzur içerisinde, böyle densizliklerle karşılaşmadan yaşaması için bugün bizim yapacaklarımız çok önemli."dedi.

1 DOLARA SATILIK HAİNLER
FETÖ'cü teröristleri kendilerini 1 dolara satan hainler olarak nitelendiren Vali Yazıcı, "Ülkenin bir santimetre toprağını vermemek için asker ve polisimiz gerektiğinde canını seve seve vermekten asla çekinmedi. Halkımızın bir bütün olarak dişini, tırnağına takarak, çok zor şartlarda 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan FETÖ saldırılarına karşı Türkiye'nin dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı, kahramanca direnişlerinden biridir. Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Koca Seyit'in torunları,Kurtdereli'nin torunları Balıkesirli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.Bu güzel etkinliği hazırlayıp, ata sporumuzun unutulmaması için gayret gösteren herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. "dedi.

KIYASIYA MÜCADELE ETTİLER
Karşılaşmalarda Minik 1, Minik 2, Teşvik ve Başpehlivanlık kategorilerinde toplam 16 sporcu mücadele etti
Konuşmaların ardından müsabakalar yapılan duaların ardından Minik 1 güreşleriyle başladı. Bu kategoride yapılan eşleşmeler sonrasında İbrahim Türkmen, Yusuf Can Aktaş, Furkan Elagöz ve Kerem Karahasan güreştiler. Rakiplerini yenen İbrahim Türkmen ve Furkan Elagöz arasından oynanan final müsabakasında rakibi yenen İbrahim Türkmen 1. oldu. Minik 2 dalında Emin Erdoğan Yiğit Öztürk'ü yenerek 1. oldu. Teşvik dalında ise Necip Al, İhsan Derin'i yenerek 1. oldu.

ÖDÜLÜNÜ ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLADI
Başpehlivanlık müsabakalarında çekilen kuralar sonucunda Mehmet Yeşilyeşil, Salih Eriç ile Recep Kara, Serhat Balcı, Ali Gürbüz- Orhan Okulu ve Şaban Yılmaz- İsmail Koç ile eşleşti. Rakiplerini yenen Mehmet Yeşil Yeşil- Orhan Okulu ile Recep Kara- İsmail Koç ile yarı final müsabakaları yaptılar. Yarı final müsabakalarından galip ayrılan Recep Kara ile Orhan Okulu Başpehlivanlık final müsabakasında karşı karşıya geldiler. Nefes kesen bir müsabaka sonrasında Recep Kara Orhan Okulu'yu yenerek ilk kapalı salon yağlı güreşleri birincisi olarak adını tarihe yazdırdı. Başpehlivan Recep Kara aldığı şampiyonluk ödülünü şehit ailelerine bağışladı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yapılan müsabakalar sonrasında birinci olan güreşçilere ödülleri Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, İl Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından verildi.
Editör: Haber Merkezi