BALIKESİRSPOR Teknik Direktörü Fikret Yılmaz ve Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi,  tesislerde gerçekleşen basın toplantısında ilk yarının değerlendirmesini yaptı. Futbol Şube Sorumlusu  Harun Atabay’ın da yer aldığı toplantıda, ilk yarının değerlendirilmesi, transferler ve 2.yarıda ki Balıkesirspor’un hedefleri konuşuldu.

 "LİGİ İYİ BİR YERDE TAMAMLAYACAĞIZ” 
BALIKESİRSPOR Teknik direktörü Fikret Yılmaz ilk devreyi istedikleri yerde bitiremediklerini söylerken ikinci yarıda Balıkesirspor’un layık olduğu konuma geleceğini belirtti. 
Yılmaz ilk yarı değerlendirmesini şöyle yaptı:
“ Geldiğim günden bugüne kadar olan süreçte çok kısıtlı bir kadro ile mücadele ettik. Stoper mevkiinde hiç alternatifimiz yoktu. İlk yarıyı çok iyi bir yerde bitirdiğimizi düşünmüyorum ama ligi çok iyi bir yerde bitireceğimizi düşünüyorum. 1461 maçını değerlendirecek olursak çok iyi oynadığımızı söyleyemem çünkü oyuncularımızın kafası tatildeydi. 1461 karşısındaki bir puan değerli oldu. Bu maçtaki sonuç eksiklerimizi daha iyi görmemizi sağladı.
bunun doğrultusunda gerekli raporu yönetime verdim. Ama biz transfer konusunda aceleci olmak istemiyoruz. Bir aylık bir süreç. Bu süreçte Balıkesirspor karakterine uygun oyuncuları kadromuza katacağız. Forvet mevkisine yabancı oyuncu düşünüyoruz. İyi bir ekibimiz var. Nokta transferler yapacağız. 2.yarıda yapılacak transferlerle Balıkesirspor’un çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Takımların birbirine denk olması bizi iştahlandırıyor. Seri birkaç galibiyetle lider olma şansı olacak bir lig oynanıyor bu sezon.”
“ 3 NET TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR”
Gol yollarında yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Yılmaz forvet bölgesine takviye yapılacağının sinyalini verdi.  “Biz beraberliğe oynayan bir takım değiliz. En az 3-0, 4-0 bitecek maçlarımız 0-0 bitti" diyen Fikret Yılmaz şöyle konuştu:  
"Burada neyin eksik olduğunu söylememe gerek yok . Nereye takviye yapılması gerektiğini söylememe gerek yok. Yönetime raporumu verdim. Gerekli transfer çalışmalarını yapacağız. Net olarak 3 tane transfere ihtiyacımız var.
Ben geleli 6 haftada oldu. Bu süreçte çok sıkıntı yaşadık. Maçlar 0-0 devam ederken hamle yapacak oyuncumuz yok. Bunun için alternatif üreteceğiz.“
 “ALT YAPIDAN 2 OYUNCUYU TAKIMA KAZANDIRACAĞIM” 
 Yılmaz alt yapıya önem verdiklerini belirtirken Balıkesirspor’da olduğu dönemde 2 oyuncuyu A takıma kazandıracağını söyledi.
Fikret Yılmaz “Alt yapıdan 2 oyuncuyu A takıma kazandıracağıma söz veriyorum. Alternatifli bir kadro oluşturursak. Maçların belli bölümlerinde rahat skor üstünlüğü yakalarsak alt yapıdan yetişen oyuncularımıza son 10-15 dakikalık süreçlerde şans vereceğim ve tecrübe kazanmalarını sağlayacağım. Bu bir süreç meselesi. Balıkesirspor’un başarısızlığa tahammülü yok . Bu yüzden maçları riske etmeden bu oyunculara şans vereceğiz “ dedi.
 “2.YARIDA TARAFTAR DESTEĞİ ÖNEMLİ “
 Yılmaz, 2.devrede taraftar desteğinin önemli olduğunu ifade ederken Balıkesirspor taraftarına çağrıda bulundu. 
 Fikret Yılmaz “Balıkesirspor olarak 2.yarı taraftar desteğine çok ihtiyacımız var.Onlar bizim için itici güç olacaktır. Onların desteğini arkamıza alırsak Balıkesirpor’un başarılı olması daha kolay olacak. Ligin ikinci devresinde onların desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi