Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Balıkesirspor - Evkur Yeni Malatya maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, kulübe 10 bir lira para cezası verdi. Ayrıca, Kapalı Batı Tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararlaştırıldı. 

KULÜP HER TARAFTARIN BAŞINA BİR BEKÇİ Mİ DİKECEK?
Kendini bilmez veya sorumsuz bir veya birkaç kişi tribünde çirkin tezahürat yaptı diye, kulüplere para cezası kesilmesi abesle iştigal.
Bu şuna benziyor; 
Bir otobüste seyehat ediyorsunuz. Şoförün dikkatsizliği yüzünden otobüs devriliyor, siz cezayı yolculara kesiyorsunuz. 
Bu akla, bu mantığa göre kulüplerin kötü tezahüratı önlemeleri için her taraftarın başına ayrıca bir de bekçi dikmesi gerek!

HUKUKÇU SÖZCÜ BU İŞİN ÖZÜNÜ ÇOK İYİ AÇIKLAMIŞ

Balıkesirspor Kulübü Basın Sözcüsü Av. Alp Kaan, cezaya sosyal medyadaki kişisel hesabından tepki gösterdi. Tribündeki kötü tezahürat nedeniyle kulübe para cezası kesilmesinin mantıksız olduğunu vurgu yaptı.
Kaan, kişisel görüşlerini şöyle dile getirdi: 
"TFF, her hafta kulüplere ceza yağdırıyor. 90 dakika kayda alınan taraftardan cezayı hak eden(!) değil de tüm tribünün cezalandırılmasının mantıksızlığını bir yana koyun; bir de taraftarların dilini bağlamasına imkan olmayan kulüplere ceza yağdırılmasının izahı var mı?..
Balıkesirspor, Malatya maçının ardından da ceza yerken, kötü tezahürat gerekçesiyle tribünde sakince maç izleyen futbol sevdalılarının günahı ne?..
Haa bir de TFF futbol kulüplerine para aktarıyorum diye cezalarla her hafta bunları geri alma çabasına mı giriyor o da ayrı merak konusu elbet.
Velhasıl Süper Lig başka, 1.Lig başka. 1.ligde bir iki takım dışında tüm kulüpler maddi sıkıntı içindeyken futbol kulüplerine destek mi olunuyor köstek mi, orası da ayrı bir husus elbet!"
Editör: Haber Merkezi