Kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Yasemin Adar, altın madalya maçında Estonyalı Epp Maee ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka TRT Spor Yıldızdan naklen yayınlanacak

Kadınlarda 2 sporcumuz altın,
1 sporcumuz da bronz madalya için mindere çıkacak

Macaristan’da devam eden 2022 Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar kategorisinde milli sporcularımız 5 sıklette mücadele etti, 2 sporcumuz finale yükseldi, bir sporcumuz ise bronz madalya için yarın mindere çıkacak.

76 kilodaki gururumuz, Olimpiyat üçüncüsü Yasemin Adar Yiğit, Macar Bernadett Nagy ile yaptığı yarı final müsabakasını tuşla kazanarak finale yükseldi. Kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Yasemin, altın madalya maçında Estonyalı Epp Maee ile karşı karşıya gelecek.

50 kg’da mindere çıkan Evin Demirhan Yavuz, başarılı performansını Budapeşte’de de sürdürdü. Genç güreşçi çeyrek finalde Alman Lisa Ersel’i 11-2, yarı finalde ise Romen rakibi Emilia Alina Vuc'u 8-5 yendi. Evin, yarın altın madalya için Avrupa Şampiyonu Bulgar Miglena Selishka ile karşılaşacak.

55 kg’da madalya umudumuz Bedia Gün, Macar rakibini 3-0 yendi, yarı finalde ise Ukraynalı Aleksandra Khomenets'e 9-4 yenildi. Bedia Gün, İsveç Nova Bergman ile bronz madalya maçına çıkacak.

Elif Yanık'ın mücadele ettiği 59 kiloda sporcu sayısının az olması nedeniyle nordic sistemi uygulandı. Elif Yanık, ilk maçında Azerbaycan’dan Alyona Kolesnik, sonra da Alman Elena Heike Brugger'e tuşla yenilerek elendi.

68 kiloda güreşen Aslı Demir de, çeyrek finalde Polonyalı Natalia Iwona Strzalka'ya 13-6 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

YARIN KADINLARDA 5 SIKLETTE MİLLİLERİMİZ MİNDERE ÇIKACAK

53 kg mücadelesinde Zeynep Yetgil- Alman Annika Wendle ile karşı karşıya gelecek.

57 kg’da Elvira Kamaloğlu, İspanyol Gracia Sanchez Diaz ile karşılaşacak.

62 kg’da Yağmur Çakmak, İspanyol Lydia Perez ile, rakibini yenerse Dünya Şampiyonu Bulgar Türk'ü Tayyibe Hüseyin Mustafa ile karşılaşacak.

65 kg’da Aslı Tuğcu, Nordic sisteminde Romen Krizsta Incze, ardından Bulgar Sofia Hristova Georgieva ile karşılaşacak.

72 kg’da Buse Tosun Çavuşoğlu, Bulgar Yuliena Vasileva Yaneva ile mindere çıkacak.

Editör: Haber Merkezi