Balıkesirspor yönetimi, FIFA'nın verdiği iki dönem transfer yasağının kalkması için CAS'a yaptığı başvuruya yanıt beklerken,kırmızı-beyazlı kulübün Tomislav Glumac'ın kiralama bedeli ödenmediği için 6 puan silme cezası ile karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Başkan Feyyaz Çiftçi, kulübün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Süper Lig'de mücadele ettiğimiz 2014-2015 sezonunda  RNK Split takımından kiralanan Tomislav Glumac'ın kiralama bedelinden kalan bakiye için tanınan bir aylık süre sonunda gerekli ödeme yapılmış ve FIFA'dan gelebilecek 6 puan silme cezası ortadan kaldırılmıştır" dedi.

BONCUK İLK HEDEFİNİ AÇIKLADI

BALIKESİRSPOR'un olağanüstü kongresi çoğunluk sağlanamadığı için 10 Temmuz'a ertelenirken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Erdip Uğur'un  başkan adayı olarak desteğini açıkladığı Asbaşkan Remzi Boncuk, "İlk işim transfer yasağını kaldırmak olacak" dedi.
10 Temmuz'daki kongre için liste çalışmalarına başlayan Remzi Boncuk, "Henüz başkan değilim. Ancak seçilirsem, yabancı futbolcuların FIFA'daki alacak dosyalarını çözüme kavuşturup, transferin önünü açmak için çaba göstereceğim" mesajını verdi.

Transfer yasağı kalmdırılmadan takviye yapıp kadroyu güçlendirmenin mümkün olmadığını hatırlatan Remzi Boncuk şöyle devam etti:
"Bu sorunu aşarsak, taraftarnlarımızı mutlu edecek girişimlerimiz olacak. Ayrıca mali disiplin sağlanmadan sportif başarı gelmez. Kurumsallaşma ve kalıcı gelir kaynakları yaratma adına gerekli çalışmaları yapacağız. Amacım iş hayatımdaki başarıyı Balıkesirspor'a da yansıtmak ve camiaya barış getirmek."
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un başkanlık için siyasi bir isim yerine iş dünyasından, uyumlu ve sakin yapısıyla bilinen bir ismi tercih etmesi, camiada olumlu yankı buldu.

BALIKESİRSPOR SAHAYA İNDİ

Türkiye 1'inci Ligi takımlarından Balıkesirspor, topbaşı yaptı. Teknik direktör Can Cangök yönetiminde gerçekleşen 70 dakikalık ilk çalışmaya izinli olan yabancı futbolcular Vukovic, Glumac ve Foxi ile bir süre önce evlenen Doğa katılmadı. Geçen sezon sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Muhammet Ali ve Oğuz Yılmaz da aylar sonra takımla antrenmana çıktı. Kaptan Burak Çalık, açılışta olmasına karşın geçen sezondan devam eden sakatlığı nedeniyle çalışmada yer almadı. Hazırlıklarını 10 Temmuz'a kadar tesislerde sürdürecek kırmızı-beyazlı ekip, daha sonra kamp için Afyon'a gidecek.

"DURUMUM KONGREDEN  SONRA BELLİ OLACAK"

Kuüpteki durumunun  kongreden sonra netlik kazanacağını söyleyen Can Cangök, "Yüzsüz bir antrenör gibi 'Kim olsa çalışırım' düşüncesinde değilim. Yeni yönetim bizle çalışır mı bilmiyorum. Oturup konuşacağız" dedi. Bu sezon işlerinin daha zor olacağını kaydeden Cangök, şöye devam etti:
"Eray, İshak, Bekamenga gibi oyuncuların gitmesi büyük handikap. Bazı futbolcuların alternatifi yok. Şehrin her zamankinden fazla destek vermesi lazım. Biz Balıkesirsporluyuz. Bu takımı sevmesem burada olmam. Amacımız Balıkesirspor markasını korumak, ayakta tutmak. Herkes bunun farkına varsın."

Editör: Haber Merkezi