Balıkesir Sanayi Odası (BSO) seçimlerinde başkanlık yarışına adaylığını açıklayarak katılan  iş adamı Hasan Eğinlioğlu,  güçlü bir mozaik oluşturarak, sanayicinin yarını yakalaması için çalışmayı ilk hedef olarak açıkladı. 

YIRCALI'NIN VELİAHTLARINDAN TAM DESTEK
Eğinlioğlu, üç gibi uzun süren geniş bir konsensüs sonucu aday olmaya karar verdiğini söyledi. Onhan Otel’deki adaylık açıklamasında  "Anadolu Beyi" Rona Yırcalı'nın oğulları Sırrı ve Sinan Yırcalı ile eski Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula gibi Yırcalı ile Kula ailelerine yakın isimlerde hazır bulunarak mütevazi kişiliğiyle tanınan Hasan Ali Eğinlioğlu'nu destek verdi. 

“Birlik ve beraberlik  hedefiyle yola çıkıyoruz" diyen Eğinlioğlu, Balıkesir kamuoyuna şu mesajları verdi: 

EĞİNLİOĞLU, SEÇİLİRSE NELER YAPACAK?
"Hedefimiz, genç, dinamik yapıyı tecrübeyle harmanlayarak, hiçbir siyasi görüş ve düşünce ayrımı yapmadan, ilimiz sanayi ve ticaretinin tamamını temsil edebilecek iyi bir mozaik oluşturarak, İlimiz sanayisine ve ticari faaliyetlerine fayda sağlamak ve gelişmesi için gerekli adımları atmaktır.

Odaların amacı, üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, genel menfaatlere uygun olarak sektörel gelişmelere destek olmaktır. Oluşturmayı planladığım, Komite, Meclis ve Yönetim yapılarıyla öncelikli hedefim, sanayicimizin tamamına ulaşabilen, etkin bir komite yönetimi ile, odamız desteğini üyelerimizin tamamına hemen her konuda arkalarında hissettirmek olacaktır.

BALIKESİR SANAYİCİSİNE DEVLET DESTEĞİ
Sanayicimizin yüksek katma değer üretmesine, rekabet gücünün arttırılmasına, ekonomik, teknolojik ve Sosyo kültürel gelişimde yol gösterici olmak öncelikli hedefimizdir.
Ülkemizin, Dünya pazarında etkin, kendi markalarını yaratması ve katma değerli ürün ticareti için çeşitli konularda destekleri bulunmaktadır, AR-GE destekleri, tasarım destekleri ve yatırım teşvikleri sanayicimiz için önemlidir.

ÜRETİMLE CARİ AÇIĞA POZİTİF KATKI
Sanayi odası bünyesinde fizibilite ve yatırım danışma bölümü oluşturularak, üyelerimize bireysel temaslarla küçük ve orta ölçekli ilimiz sanayicilerinin de devlet desteklerinden maksimum faydalanarak, ilimizi, katma değerli ve yenilikçi ürünler üreten, cari açığa pozitif katkı veren önemli sanayi noktalarından biri haline getirmek öncelikli hedefimizdir. 

YÖNETİM ANLAYIŞINI AÇIKLADI
Buna ulaşmak için, gerekli resmi kurum ve kuruluşlarda temaslarda, oluşturmayı planladığımız yeni yönetim yapımız aktif rol alarak, süreçlerin tamamında sanayicimizin yanında olacak ve karşılaşılan zorluklarda çözüm ortağı olmak için gerekli mücadeleyi verecektir.
Sanayimizi arzu edilen seviyelere getirmek için, gerekli olan, denetim, test ve akademik bilgi akışı hususlarında, odamız gerekli çalışmaları yaparak, üyelerimizle buluşturacaktır.

RAKİBİNE BAŞARI DİLEDİ
Bulunduğu konum itibari ile de cazibe merkezi haline gelecek Balıkesir’imize, yan sanayi oluşturarak, tabandan tavana, hemen her kesime fayda sağlayacak yeni yatırımları çekmek için çaba gösterilecektir.
Balıkesir Sanayi Odası seçimlerinde adaylığımı huzurunuzda açıklıyorum"

Eğinliğoğlu, başkanlık yarışında rakibi olarak Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneğinin adayı Selçuk Savaş'a da başarı diledi. 
Editör: Haber Merkezi