BALIKESİR yüksek rakımlı ilçelerinden sonra il merkezinde de karla tanışmak için geri sayıma başladı.

Ocak ayını bahar havasında geçiren Balıkesir, Şubat ayıyla birlikte karakış soğununu iyiden iyiye hissetmeye başladı.

Hava sıcaklığını 14 derecelerden eksi 3'le düştü. Kar yağışının başlayacağı Cumartesi gecesindren itibaren sıcaklık eksilerde olacak. 

ÖNCE YAĞMURLA KARIŞIK
ARDINDAN LAPA LAPA YAĞACAK

Balıkesir'de kar yağışı önümüzdeki 8 Şubat Çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaşması tahmin edilirken, Balıkesir il merkezine 15-20 santim olması bekleniyor. 

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ,
SÖMESTR TATİLİ UZATILACAK MI?

Kar yağışı ile birlikte 6 Şubat'a sona erecek sömestr tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı merak edilmeye başlandı. 

Kar tatili olacak mı 2023 ve okullar tatil olacak mı sorusu gündeme geliyor. Sömestr tatili uzayacak mı ve okulların ne zaman açılacağı merakla bekleniyor.

Meteoroloji'nin güncel hava durumu raporu yayınlandı.

Kar tatili olacak mı 2023? Okullar tatil olacak mı? Sömestr tatili uzayacak mı? 

KAR TATİLİ OLACAK MI 2023?
Şubat ayıyla birlikte Balıkesir'de hava sıcaklıkları iyiden iyiye düşmeye başlarken, Dursunbey, Sındırgı, Kepsut, Bigadiç ilçelerinde atıştıran kar yağışı sonrası Balıkesir il merkezinde yaşayan vatandaşlar şehri beyaza bürüyecek asıl kar yağışının ne zaman olacağını merak ediyordu.

Meteoroloji'nin güncel hava durumu raporuna göre Balıkesir'de Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek.

SÖMESTR TATİLİ UZAYACAK MI?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri yoğun kar yağışının neden olabileceği olumsuzlukları asgari düzeyde tutmak amacıyla önlemlerini aldı. 

Okullar için henüz bir açıklama gelmedi. Ara tatilin ardından öğrenciler, 6 Şubat'ta tekrar dersbaşı yapacak. Okullar 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatiline girecek. 

PAZAR GÜNÜ "TATİL" AÇIKLAMASI GELEBİLİR


Bu arada, Balıkesir ile ilgili tahminleriyle dikkat çeken sosyal medyadaki Balıkesir Hava Durumu sayfası, yoğun kar yağışı beklentisini, "Körfez hariç Pazartesi, Salı, Çarşamba 3 gün okullar tatil edilmeli. Bu 3-5 gün zircirsiz araç kullanılmamalı!" paylaşımıyla duyurdu.  Yetkililerin, Pazar günü sömestr tatilinin uzatıldığına ilişkin açıklama yapması beklentisi yüksek. 

Kar yağışının 

Editör: Haber Merkezi