HİÇBİR ŞEHİDİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ
Törene, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakan Müsteşarı Tümgeneral Mehmet Göktan, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zekai Kafaoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Şehidin eşi Selva ise 4.5 yaşındaki kızı Melike ve 5 aylık oğlu Salih Enes ile törene katıldı.


ŞEHİT EŞİ VE KIZINDAN AĞLATAN DİYALOG
Şehidin eşi Selva Erkek ile 4.5 yaşındaki kızı Melike Ceren, şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cemil Erkek'in tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Selva Erkek'in kıkzı Melike ile diyalogları herkesi gözyaşın boğdu. Selva Erkek kızına "Ben böyle sarılıyorum ayaklarına. Sen de gövdesine sarıl. Bacaklarına sarılalım şaka yapalım" diye konuştu. Şehidin görev arkadaşı, zor da olsa ikna ettiği küçük Melike Ceren'i annesinin yanından alarak tabutun başından uzaklaştırdı. Şehit annesi Bahriye Erkek'in ise feryatları yürekleri dağladı. 
TÜRK BAYRAĞI ŞEHİDİN BABASINA VERİLDİ


Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına ve eşine Türk bayrağı ve Şehidimizin fotoğrafını verdi.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına ve eşine verdi. Şehit babası ve eşi de bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.
MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR

Şehit Cemil Erkek'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Karesi ilçesine bağlı Yağcılar Mahallesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından mahalle meydanına götürüldü.
Şehit İs. Asb. Kd. Üçvş. Cemil Erkek'in naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Yağcılar Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.

Törende, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı ise, şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri minnet, rahmet ve saygı ile anıyoruz. Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadele, kararlılıkla devam ettirilecektir. Milletimiz, bölücülere karşı kahramanca görev yapan bu vatan evlatlarını minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine daha da kenetlenerek, bu hainlerin oyununu bozacaktır. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum."dedi.
KİMSE BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEKTİR

Mücadeleyi sürdürerek şer odaklarının üstesinden geleceğimizi ifade eden Vali Yazıcı, "Tek olacağız birlikte olacağız, yolumuza devam edeceğiz. Kimse de bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Devletimizin en tepesinden en alttaki görevlisine kadar tek vücut halinde yolumuza devam edeceğiz. Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız, bunun böyle bilinmesini özellikle istiyorum. Devletimiz, tüm birimleriyle, milletimiz de her bir ferdiyle, terör örgütlerine inşallah nefes aldırmayacak. Allah hepinize sabır versin. Başınız sağ olsun. Durmak yok. Allah'ın izniyle bu ülke layık olduğu yere çıkacaktır. Bunu da hep birlikte sağlayacağız. Tekrar başınız sağ olsun."dedi.

Törene, şehidin eşi Selva, annesi Bahriye, babası Rahim Erkek ve yakınları ile Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Vali Ersin Yazıcı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Mehmet Göktan, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi