Protokol ile basını karşı karşıya getiren karşılaşmada kıran kırana mücadele ve centilmenlik ön plana çıkarken, gelenek bu kez bozuldu..
Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Gürcan Sercan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, daire müdürleri, yargı mensuplarının yer aldığı protokol takımı kırmızı beyazlı forma ile sahaya çıkarken, basın temsilcileri mavi-beyazlı formayla sahada yer aldılar.
Karşılaşma öncesinde Vali Yılmaz Arslan, gazetecilerin takım kaptanı Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’e çiçek verirken, dostça ve centilmence bir karşılaşma olmasını diledi. Demir de Vali Arslan’a çiçek jestinden dolayı teşekkür etti.
Serdar Karakaş ve triosunun düdük çaldığı karşılaşmanın ilk çeyreğinde basın mensupları iyiydi. Basınspor, DHA’dan Coşkun Yaman ile golü de buldu. Ancak hakem önce golü verdi, sonra faul gerekçesiyle iptal etti. Ancak Coşkun bir kez daha sahneye çıktı ve Basınspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından Vali Yılmaz Arslan’ın yerinde oyuncu değişiklikleri ve takımı hücuma çıkarması sonrasında 5 dakika arayla buldukları goller protokolü 2-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.


İkinci yarıda sık sık oyuncu değişikliklerinin yapılması oyunu soğuturken, basın mensuplarının akıllı ofsayt taktiği nedeniyle sık sık ofsayta düşen protokol takımı forvetleri zaman zaman maçın hakemine tepki gösterdiler.


Maç boyunca 10 defadan fazla ofsayta düşen hücum oyuncularını sık sık fırçalayan Vali Arslan’ın attığı bir golde ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.
Karşılaşma sonrasında Vali Yılmaz Arslan ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’in sporcu ve taraftarlara baklava jesti yaparken, bu maçın rövanşının en kısa sürede yapılması konusunda her iki takım oyuncuları da hem fikir oldular.
Vali Arslan, "Güzel bir maç oldu. Dostluk maçıydı. İnşallah önümüzdeki günlerde rövanşı olacak.” şeklinde konuştu.

PROTOKOLSPOR: Yılmaz ARSLAN(Vali) Tümgeneral Erdal ÖZTÜRK(Garnizon Komutanı) İsmail OK(Belediye Başkanı ) Albay Gürcan SERCAN (Jandarma Komutanı Kurmay ), Tuğgeneral Kubilay SELÇUK(Hava Üs Komutanı) Ömer AYDIN(Emniyet Müdürü ), Cavit ERDEM (İdare Mahkemesi Başkanı) Engin SANCI ( Tarım İl Müdürü) Hasan YILMAZ (Sağlık Müdürü ) İlhan ASLAN (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü) İbrahim AYDIN (Milli Eğitim Müdürü), Nazım BALCI (İşkur Müdürü), Mehmet GÖKÇEK (Gençlik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü) Hüseyin DENİZ ( Özel İdare Genel Sekreteri), Cemalettin CANLI, (Dernekler Müdürü) Yakup YILDIRIM(Defterdar)


BASINSPOR: Ramazan DEMİR(AA), Coşkun YAMAN, (DHA) Melih GASGAR(CİHAN), Yılmaz UZUN (İHA), İrfan BİLGEN (BİRLİK), İlkan TOPRAK (YENİ HABER), Cengiz GÜNEŞ (BİRLİK), Abdullah KANTARLIOĞLU (DEMOKRAT), Umut SÖZEN (DEMOKRAT), Emrah AYYILDIZ (EKSPRES), Orhan KÖKEN (HABERCİ), Ömer KANTARLIOĞLU (POLİTİKA), Soner KANBER (EKSPRES), Hakan KÜÇÜKAKMAN (KRT)
GOLLER: Cavit Erdem, Mehmet Gökçek(Protokol), Coşkun (Basınspor)