AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere diğer pek çok ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak amacıyla başlatılan seferberliğe Balıkesir'deki sağlık kuruluşlarında görev yapan doktok ve hemşireler de gönlül olarak katıldı. Balıkesir'den 200 kişilik sağlık ekibi deprem bölgesine yola çıktı. Şehirdeki hastanelerde görevli doktor ve hemşirelerden oluşan gönüllü sağlıkçılar bugün deprem bölgesine uğurlandı. 

Balıkesir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri deprem sonrası bölgeye çok sayıda araç ve gereç sevkiyatında bulunmuştu.

Yetkililer, depremin hemen ardırdan bölgeye

2 ADET UMKE 4X4 ARACI

4 ADET 112 KARA AMBULANSI

1 ADET 4 SEDYELİ 112 KARA AMBULANSI

1 ADET (TUN) TIBBİ UÇ NOKTA ARACI

1 ADET TIR İLE SAHRA HASTANESİ VE EKİPMANLARI

1 ADET PERSONEL TAŞIYICI ARAÇ

TOPLAM 37 (HEKİM, SAĞLIK PERSONELİ, UMKE TİM’LERİ)

1 TIR TIBBİ CİHAZ, İLAÇ VE SARF MALZEME sevk edildiğini hatırlattı.

Balıkesir Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, "İhtiyaç Duyulması halinde diğer ekiplerimiz de görev bölgelerine sevk için hazırız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz." dedi.

BAŞHEKİM UĞURLADI

BALIKESİR Atatürk Şehir Hastanesi'nden deprem bölgesine gönüllü olarak görev yapmayı kabul eden sağlık çalışanları Başhekim Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak tarafından uğurlandı. 

Koçak, başarılar dilediği personeline bu ulvi görevi ifa edeceklerinden dolayı teşekkür etti ve sağ salim gidip dönmeleri temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi