Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bir mağarada metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 12 kahraman Mehmetçik’ten biri olan Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş Ahmet Kuşat’ın naaşı, memleketi Balıkesir’e getirildi.

Sehit Ahmet Kusat

Şehidin naaşı, 9. Ana Jet Üssü'nde ailesi, devlet erkanı ve vatandaşlar tarafından hüzünle karşılandı.Karşılama törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ile birlikte çok sayıda protokol üyesi, askeri yetkili ve vatandaş katıldı.

Törende duygu dolu anlar yaşanırken, şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Ustaoğlu, şehidin anne ve babasına sarılarak acılarını paylaştı.

Balıkesir'de Memur-Sen ile HAK-İŞ güçbirliği
Balıkesir'de Memur-Sen ile HAK-İŞ güçbirliği
İçeriği Görüntüle

Daha sonra Türk bayrağına sarılı tabut, askeri törenle karşılanarak cenaze aracına yerleştirildi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, yaptığı açıklamada, Şehit Ahmet Kuşat’ın cenaze töreninin 8 Temmuz 2025 Salı günü düzenleneceğini duyurdu.

Sehit Ahmet Kusat1

Cenaze namazı, Kepsut Sanayi Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak. Ardından, şehidin naaşı, memleketi Kepsut ilçesine bağlı Alagüney köyüne götürülecek. Burada düzenlenecek törenle, dualar ve tekbirler eşliğinde şehidin naaşı ebedi istirahatgâhına uğurlanacak.

Başkan Cankul, “Kahraman şehidimiz Ahmet Kuşat’ı sonsuzluğa uğurlarken, tüm Balıkesir olarak onun aziz hatırasına sahip çıkacağız. Vatan uğruna canını feda eden şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz,” dedi.

Sehit Ahmet Kusat Baba

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Kuşat’ın vatan için gösterdiği fedakârlık, Balıkesir halkı tarafından minnetle anılırken, cenaze törenine yoğun bir katılım bekleniyor. Balıkesir, bir evladını daha toprağa verirken, şehidin ailesine ve yakınlarına sabır dilekleri iletiliyor.