Yerel seçimle ilgili hemen her konuşmasında "Balıkesir'i alacağız" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, başkan adayı Ahmet Akın'ı geri çekerek Balıkesir'i almaktan vazgeçmesinin yankıları sürerken, Balıkesir teşkilatları da geri adım atılmaması halinde istifaya hazır olduğunu bu kez yazılı beyanlarıyla dile getirdi. 

ACİL BİR TOPLANTI DAHA
İl Başkanlığındaki toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçe başkanları, belediye başkan adayları, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Kılıçdaroğlu'nun Belediye Başkan adaylığından geri çektiğini Salı günü açıklaması beklenen Ahmet Akın, toplantının ardından yaptığı açıklamada "hayli verimli geçti" ifadesini kullandı. 


ANKARA'DA NELER YAŞANDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, adayın geri çekilmesine ilişkin ön  mutabakat üzerine, milletvekilleri, partili belediye başkanları ve teşkilat mensuplarıyla beraber Ankara'ya çıkarma yaptı. 


KILIÇDAROĞLU GAZ ALDI!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp bu karardan vazgeçilmesini talep etti. Kılıçdaroğlu, konunun Salı günü yapılacak Parti Meclisi'nde ele alınacağını söyleyip, Balıkesir teşkilatını sakinleştirdi!


OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
İl Başkanı Serkan Sarı, Ankara dönüşü il yönetimini olağanüstü toplantıya çağırdı. Yönetim, Balıkesir'de adayın çekilmesi halinde istifa edilmesi yönünde karar aldı.
Sarı, son gelişmelerle ilgili kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:


İYİ PARTİYLE OLMAZ
"Bugün yapmış olduğumuz olağan üstü il yönetim kurulu toplantımız sonucunda;
 Bu hafta içinde CHP ve İyi Parti arasında yapılan ittifak görüşmeleri sırasında gelişen süreç sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayımızın geri çekilerek, İYİ Partiye verilmesi süreci ile ilgili olarak itirazlarımızı o gece İl Başkanlığımızda dile getirdik. 
İtirazımız, açıklamış olduğumuz ve halkımız tarafından kabul gören adayımızın geri çekilmesine idi. 


MOTİVASYON BOZULDU
Bu süreçte halkımızda yaşatılan umut dalgası ve heyecanın bizlerde yaratmış olduğu motivasyon ile bizim Balıkesir’de başaracağımıza inancımız tamdı. 
Bu sebepledir ki o gece partililerimiz, ilçe başkanlarımız, Belediye başkan ve başkan adaylarımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, bu itirazımızı genel merkezimize giderek iletmemiz gerektiği sonucuna vardık. 
KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME
Gecenin ilerleyen saatlerinde Ankara’ya bu sorunu iletmek üzere yola çıktık, sabah Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya bu süreç hakkındaki görüşlerimizi ayrıntılı olarak ilettik. 
Bu görüşmeden sonra ertesi gün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede de Balıkesir’de büyük bir hata yapıldığını dile getirdik. 


SALI GÜNÜ NETLEŞECEK
Bu gelişmelerin ışığında il yönetim kurulu üyelerimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde pazartesi yapılacak olan MYK toplantımız ve Salı günü yapılacak olan Parti Meclisi Toplantımızda alınacak kararları bekleyerek sürecin devamı konusunda bir tutum belirlemeye karar verdik. 
Bu süreç içerisinde tüm Türkiye’de yapılan ittifak görüşmelerinin  partimize ve halkımıza sağlayacağı başarılar konusunda tereddütümüz yoktur. 
TÜRKİYE'DE DOĞRU
İttifak süreci çıkış amacı yerel seçimlerde iktidar partisinin yapmış olduğu ittifaka karşı halkımızın birliğini oluşturabilme çabasıdır.
Bunun bilinci ile hareket edildiğinden birçok ilimizde doğru olduğunu düşündüğümüz adımlar atılmıştır. 


BALIKESİR'DE YANLIŞ
Fakat Balıkesir ili için varılan mutabakatın sayısal veriler ve sahada halkımızdan aldığımız tepkiler sebebi ile doğru olmadığını görüyor ve biliyoruz. 
Bu nedenledir ki Balıkesir ilinde yapılan ittifakın şekli itibari ile yanlış olduğu kanaatindeyiz. Bu itirazlarımızı da ısrar ile dile getiriyoruz. Bu hatanın düzeltilmesi için gereken her türlü mücadeleyi ve çabayı vermeye devam edeceğiz. 
İSTİFALAR CEPTE
Sonuç itibari ile yaşanılacak olan gelişmelerin ışığında yönetim kurulumuz olarak gereğinin yapılacağını beyan etmek isteriz. 
Bu kararı almadan önce parti üst kurullarımızın kararlarını bekliyoruz.


EN DOĞRU KARAR
Milletvekillerimiz, İlçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, belediye başkan ve belediye başkan adaylarımız ile yapacağımız toplantılar doğrultusunda CHP Balıkesir ilinin görüşünü oluşturarak halkımız ve partililerimiz için en doğru kararı alacağımıza inancımız tamdır.  
SERKAN SARI
CHP Balıkesir İl Başkanı

 

Editör: Haber Merkezi