BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, Lunapark alanını yeniden satışa çıkardı. Önceki yıllarda 23 milyona satışı gerçekleşen ve sonrasında ihalesi iptal edilen alan için bu kez 49 milyon 500 bin liralık muhammedr bedel biçildi. İhale 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda yapılacak.

İhale öncesi şok bir gelişme yaşandı. CHP İl Başkanlığı konuyu yine yargıya gitti.


Başkan Sarı, satışın iptali için hazırladıkları dilekçeyi Belediye Meclis üyeleri Burhan Ağabeyoğlu ve Av. Taylan Benli ile birlikte İdare Mahkemesi başkanlığına teslim etti.

KÜLTÜR MERKEZİ OLSUN

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, satışa çıkarılan arsanın satış kararının iptalinin yanı sıra imarda ticaret turizm ve konut alanı görünen lunapark arsasının yeniden kültür merkezi alanı olarak tescil edilmesini istediklerini belirterek ihalenin gerçekleşeceği Çarşamba günü  geniş bir açıklama yapacaklarını duyurdu.

Sarı, İdare Mahkemesi önünde çektirdikleri fotoğrafın altına bu bilgi notunu düştü: 

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin satışı karar aldığı Atatürk Parkı ile Vergi Dairesi arasında yer alan Lunapark arazisinin planlarına yönelik olarak iptal davamızı açtık. Bu alanın halkımızın kullanımına kazandırmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu satışa karşı olan tavrımız bugün de yarında devam edecek. Buradan kamuoyuna ve yetkililere bir daha seslenmek istiyorum, gelin yol yakınken vazgeçin, ne alan, ne satan buradan memnun olamayacak. Bizim kent hakkını savunma mücadelemiz her platformda devam edecek. Yeter artık bu kente yaptığınız ihanetlerin bir sonu gelmeli.”

1.5 YIL ÖNCE 23 MİLYONA SATILMIŞTI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Cengiz Topel Caddesi üzerindeki lunaparkın bulunduğu 7 dönümlük araziyi  2020 yılının Ağustos ayında 23 milyon 400 bin TL'ye satışını gerçekleştirmişti. 

23 milyon TL muhammen bedelle çıkılan ihaleye iki firma katılırken, BSC Yapı A.Ş. isimli firma 23 milyon 400 bin TL vererek arsayı satın almıştı. 

İhale sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yaptığı açıklamada, “Toplam 3 firma dosya almış. İki firma teklif zarfını verdi. En yüksek veren 23 milyon 400 bin lira gibi bir bedel teklif etti. Bundan sonra komisyon evraklarını inceleyecek, hukukçularımız bakacaklar. Herhangi bir aksaklık olursa firmaya tebliğ edeceğiz. Miraç Yol firması muhammen bedeli teklif etti. BSC yapı ise 23 milyon 400 bin teklif verdi. Durum bu şekilde Balıkesir için hayırlısı olsun” demişti.


CHP'liler bir önceki ihale sonrasında da Lunapark alanında eylem yaparak satışa karşı çıkmıştı. 

Editör: Haber Merkezi