TFF 1. Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Balıkesirspor, bu sezonun en iyi performasını sergilemesine rağmen rakibine her iki yarıda yediği gollerle 2-0 mağlup oldu.

NE OLDUĞUNU
ANLAMAYADAN GOL YEDİK

Atatürk Stadyumu'nda oynanan müsabakanın ilk yarısını konuk Gençlerbirliği, 9. dakikada Blessing Eleke attığı golle 1-0 önde tamamladı.

79. dakikada bir kez daha sahne alan Eleke, takımını 2-0 öne geçirdi. Kalan sürede başka gol olmadı.

YENİLGİYİ HAK ETMEDİK

Balıkesirspor, bu sezonun en iyi performansını sergilediği mücadeleyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. 

İSTATİSTİKLER İYİYDİ

Kırmızı-Beyazlılar, bugüne değin oynadığı karşılaşmalar arasında rakibine karşı top ve pas üstünlüğü sağladığı ilk maçını oynadı.

İSABETLİ ŞUT REKORU!

İlk kez bir maçta attığı 8 şuttan 3'ünü kaleye isabet ettiren Balıkesirspor, toplama oynamada da rakibine karşı yüzde 58.2'lik üstünlük sağladı.

İLK KEZ  1 MAÇTA 9 KORNER

İkili mücadele, hava topu kazanma ve isabetli pas oranlarıyla da rakibini geride bırakan Balıkesirspor, ilk kez bir maçta 9 korner atışı kullanma başarısını gösterdi.

10KOLİKLER PROTESTO

Umut veren rakamlara karşın 2-0 kaybedilen maçın son bölümlerinde taraftar grubu 10Kolikler, "Yücel Yılmaz bu takım senin eserin" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

TAKIM DEMORALİZE

Maç sonu da, kırmızı beyazlı futbolcuları tribüne çağırıp tebrik etti, moral vermeye çalıştı. Futbolculardan bazılarının tribün yerine soyunma odasına gittikleri gözlendi.

TEKNİK DİREKTÖR ZAYIF

Bu arada, 4 yıl sonra ilk kez bir takımın başında sahaya çıkan ve ilk kez 1. ligde teknik direktörlük yapan İsmet Kaman'ın oyuncu değişikliğindeki tercihleri eleştiri konusu oldu.

İÇ SAHADA 2. YENİLGİ

Bu sonuçla çıkışını sürdüren Gençlerbirliği puanını 11'e çıkardı. Küme düşme hattında yer alan Balıkesirspor, sahasında sezonun 2. yenilgisini alırken 7. maç sonunda 6 puanda kaldı.

MAÇ KADROLARI

HAKEMLER: Mustafa Kürşad Filiz, Oğuz Kağan Çalışır, Cem Özbay

BALIKESİRSPOR: Atilla Özmen, Doğa İşeri (Dk. 82 Roman Bezjak), Batuhan İşçiler, Sedat Dursun, Hüseyin Karabey (Dk. 46 Birol Parlak), Cedric Kore, Muhammed Ali Doğan (Dk. 64 Cemal Kızılateş), Oğuz Han Aynaoğlu (Dk. 64 Mahatma Otoo), Oltion Bilalli, Foxi Kethevoama (Dk. 46 Anıl Taşdemir), Abdülkadir Özgen

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd Adıyaman, Arda Kızıldağ, Mert Kula, Blessing Eleke, Aksel Aktaş (Dk. 69 Gökhan Gül), Barış Alıcı (Dk. 90 Metehan Mert), Dmytro Grechyshkin, Lualua Kazenga (Dk 90 Muhammed Bayır), Ömürcan Atan, Kerem Can Akyüz, Sandro Lima (Dk. 23 Aaron Tshibola)

GOLLER: Dk. 9 ve 78 Blessing Eleke

SARI KARTLAR: Hüseyin Karabey (Dk. 33), Cemal Kızılateş (Dk. 69) (Balıkesirspor), Blessing Eleke (Dk. 51), Aksel Aktaş (Dk. 53), Lualua Kazenga (Dk. 88) (Gençlerbirliği)

Editör: Haber Merkezi