Balıkesir’de TES-İŞ Sendikası Balıkesir Şubesi, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü önünde eylem düzenledi. Kamu işçileri, 2025-2026 Toplu İş Sözleşmesi sürecinde hükümetin sunduğu düşük ücret teklifine tepki gösterdi. İşçiler, mesai başlangıcında servislerden inerek yürüdü ve taleplerini dile getirdi.
DSİ 25. Bölge Müdürlüğü önündeki eylemde konuşan TES-İŞ Şube Başkanı İsmail Ulutaş, “Artık yeter! Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Onurlu bir yaşam, adil bir ücret, güvenceli bir gelecek istiyoruz” dedi.
Ulutaş, hükümetin üç ay boyunca teklif sunmadığını, sonunda ise işçinin emeğini yok sayan bir teklif getirdiğini belirtti.
Artan geçim sıkıntısına dikkat çeken Ulutaş, “Maaşlarımız bir haftayı bile çıkarmıyor. Kiralar, faturalar, çocuklarımızın ihtiyaçları karşılanamıyor. Hazine ve Maliye Bakanı emekçiden kopmuş, sesimizi duymuyor” ifadelerini kullandı.
Kamu işçilerinin üretim gücü ve kamu hizmetlerinin temel taşı olduğunu vurgulayan Ulutaş, adaletsizliğin sosyal barışı tehdit ettiğini söyledi. Hükümete, süreci uzatmadan adil bir çözüm sunma çağrısı yaptı.
İşçiler, “Bu böyle gitmez! Masa susarsa, meydanlar konuşur! Gerekirse grev yaparız!” diyerek taleplerinde kararlı olduklarını belirtirken, "Şimşek şaşırma, sabrımızı taşırma", "Sen şimşeksen biz boranız biz karız", "Direne direne kazanacağız", "Şimşek elini cebimizden çek" sloganları attı.
Bugün eş zamanlı olarak TES-İŞ'in örgütlü olduğu kamu kuruluşları önlerinde gerçekleşen eylemlerde ilginç sahneler yaşandı. Kefen giyen bir çalışan önünde "işçi öldü" yaftası taşıdı. Eylemlerin alanlarda devam edeceği açıklandı.