Altıeylül Belediyesi, klasik belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyip makası da eline aldı. Yol, su, altyapı derken şimdi de berberlik hizmetine giren belediye, sosyal belediyecilik anlayışını bir adım öteye taşıyarak “Halk Berberi” uygulamasını hizmete açtı.

Berber Altieylul Acilis

75. Yıl Şehitler Parkı’nda düzenlenen törenle açılan berber salonu, özellikle emeklilere yönelik olarak planlandı. Açılışa CHP Altıeylül İlçe Başkanı Ece Nalbant, Balıkesir Berberler Odası Başkanı Ömer Genç, belediye yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Hakan Şehirli, göreve geldikleri günden bu yana vatandaşın hayatına dokunan projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, sosyal belediyeciliğin artık sadece hizmet değil, “çok yönlü bir meslek” haline geldiğinin sinyalini verdi.

Ekonomik şartlar karşısında zorlanan emekliler için hayata geçirilen uygulamayla birlikte, belediye artık yalnızca yol yapmayacak; saç kesecek, sakal düzeltecek. Açılışın ardından ilk tıraş da gerçekleştirilirken, vatandaşlar belediyenin yeni hizmet alanıyla tanıştı.

Uygulama kapsamında belirlenen fiyatlar ise “piyasanın altında, belediyenin üstünde” yorumlarına neden oldu. Buna göre; sakal tıraşı 100 TL, saç kesimi 200 TL, saç yıkama 80 TL, komple bakım ise 350 TL olarak açıklandı.

Başkan Şehirli, belediyeciliğin sadece altyapıdan ibaret olmadığını vurgulayarak, vatandaşın günlük hayatına dokunan hizmetleri artırmaya devam edeceklerini ifade etti. Görünen o ki Altıeylül’de belediyecilik artık sadece yol yapmakla sınırlı değil; vatandaş isterse traş da var.

Erdek Belediyesi çalışanlarına 85 bin liralık piyango
Erdek Belediyesi çalışanlarına 85 bin liralık piyango
İçeriği Görüntüle

Dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” diyen Şehirli, projede emeği geçenlere teşekkür ederken, emeklileri de bu yeni hizmetten faydalanmaya davet etti.

Altıeylül’de belediyeciliğin geldiği nokta ise akıllarda tek bir soruyu bıraktı: Sırada hangi meslek var?