Balıkesir’in Milli Mücadele tarihine ilişkin önemli eserlere imza atan araştırmacı-yazar Aydın Ayhan, “Yeryüzü Konuşmaları” konferans programının bu haftaki konuğu oldu.
Balıkesir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kitap Vakfı iş birliğiyle düzenlenen program, İl Halk Kütüphanesi salonunda gerçekleştirildi. Programın moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi kurucu dekanı araştırmacı-yazar Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit yaptı.
“Şehrin Hafızası Mekânlar” temalı konuşmasında Balıkesir’in geçmişine ışık tutan Ayhan, kentin tarihi dokusunu ve unutulmaya yüz tutmuş mekânlarını anlatarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Program sonunda İsmail Ustaoğlu, Aydın Ayhan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.
Vali Ustaoğlu, “Şehrimizin tarihsel kimliğini oluşturan mekânlar hakkında verdiği kıymetli bilgiler için hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet müdürü Şeref Yaman, İl Jandarma Komutanı Murat Özer, MTA Bölge Müdürü Özgür Özgüç ile çok sayıda vatandaş katıldı.





