Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu sosyal medya hesabından paylaştı. Yumaklı, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi ile Gömeç ilçesindeki orman yangınlarının büyük ölçüde kontrol altına alındığını duyurdu.
Bakan Yumaklı açıklamasında, Yalova'nın Armutlu ilçesi ile Kütahya'nın Domaniç ve Altıntaş ilçeleri ile Çanakkale merkezdeki yangınların tamamen kontrol altına alındığını belirtti.
Muğla'nın Seydikemer, Antalya'nın Kaş ve Kumluca ilçeleri, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile Balıkesir'in Edremit-Altınoluk ve Gömeç ilçelerindeki yangınların ise büyük ölçüde kontrol altına alındığını ifade eden Yumaklı, Antalya'nın Alanya ilçesindeki yangına müdahalenin aralıksız sürdüğünü kaydetti.
Bakan Yumaklı, "Yeşil Vatan'ı korumak için ülkemizin dört bir yanında mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Ekiplerimiz gece gündüz demeden görev başında. Sen de yeni yangınlara sebep olma." ifadelerini kullanarak vatandaşları daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.



