Balıkesir'in Kahvaltısı Etrafında Hayat Bulan Festival, damaklarda tat, akıllarda Balıkesir adını bırakarak sona erdi.

Gastronomi alanında kahvaltıya yeni bir soluk getiren Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali 4 gün boyunca etkili bir tanıtım sağladı. 

Vali Hasan Şıldak yoğun bir hazırlık süreci ve başarılı bir koordinasyonla gerçekleştirilen festivalde, açılıştan itibaren son güne kadar Avlu’da coşkuya ortak oldu.

Vatandaşların hergün alana akın ettiği festivalde yerli firmaların yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerle gastronomi üzerine sohbet eden Şıldak, etkinliklere de katılım sağladı.

AVLU DOLDU TAŞTI

Festival programı kapsamında tadımların yapıldığı, yarışmaların heyecan kattığı, söyleşiler ve panellerle tecrübelerin aktarıldığı dört günde, çocuklar da aktivitelerle doyasıya eğlendi. Vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunan Vali Şıldak, festivalin son günü olmasına rağmen ilgi gösteren tüm Balıkesirlilere teşekkür etti.

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivalinin son gününde basın mensuplarına açıklamada bulunan Şıldak, "şimdi Balıkesir zamanı" dedi.

Şıldak, şöyle konuştu:

"Güzel bir etkinlik oldu. Balıkesir'in gastronomi alanındaki, daha doğrusu genel olarak turizm alanındaki çıkışının bir tescili oldu. Özellikle kahvaltıyı seçtik, çünkü Balıkesir'de bütün gastronomi alanları çok zengin. Bütün gıda ürünleri, hayvansal ve bitkisel üretimin zenginliği sofralara yansıyor.

Bu konuda hakikaten güçlü bir alana sahibiz ama özellikle kahvaltıyı ön plana çıkartarak bir marka değer oluşturmak ve dikkati buraya odaklamak istedik. Bu masanın en büyük özelliği bütün ürünlerin Balıkesir topraklarında doğal olarak yetişiyor olmasıdır.

Acı biberli reçel, seferberlik çöreği ve fakir sucuğu gibi ürünler Balıkesir'e özgüdür, başka bir yerde bulamazsınız. Dolu dolu, canlı bir festival gerçekleştirdik. Kurumlarımız çok dikkatliydi, işletmelerimiz çok istekliydi. Balıkesirli vatandaşlarımız da o kadar ilgi gösterdiler ki akşam saatlerinde bazı stantların önünden geçemiyorduk. Adım atacak yer yoktu. Stantlarda satışlar yapıldı.

Şovlar, gösteriler, yarışmalar, paneller, söyleşiler, eğlence, müzik derken nasıl geçtiğini anlayamadık. Ben 4 gün boyunca festival alanına gelip burada vatandaşlarımızla, işletmelerimizle bir arada olmaya, bazı etkinliklere özellikle katılmaya özen gösterdim.”

Balıkesir’in bir marka haline geldiğini ifade eden Şıldak, "Sadece ulusal düzeyle sınırlı tutmadık, büyükelçiler ve konsolosluklar düzeyinde de katılımlar oldu. Sekiz farklı ülkeden hem başkonsolos hem de büyükelçilerden katılanlar oldu. Festival alanımızı gezdiler, onlara İlimizi gezdirdik. Aynı zamanda Balıkesir'in adını bu ülkeler nezdinde de duyurmuş olduk" dedi.

Şıldak, "Balıkesir Artık Kabuğuna Sığmıyor"

Her alanda olduğu gibi turizm alanında da geniş bir alana yaygın farkındalık oluşturmaya çalışıldığının altını çizen Vali Şıldak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bu farkındalık boş bir farkındalık değil. Bunu da festivaldeki güzel görüntülerle görmüş olduk. Balıkesir seferberlik halinde lezzet dolu bir festival yaşadı. Bu bir başlangıçtı, bundan sonra çok daha stratejik hamlelerle ilerlememiz gerekiyor. Bu alanı boş bırakmayacağız ve bir yol haritası oluşturup hem turizm hem gastronomi alanında hem de spesifik olarak kahvaltı konseptinin bütün Türkiye'ye yaygınlaştırılması konusunda büyük çabalar sarf edeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz, şimdi diyoruz ki 'Artık Balıkesir Zamanı..

Balıkesirlilere, stant açan firmalara, İl dışından gelerek coşkuya ortak olan misafirlere, yerel ve ulusal basın mensuplarına teşekkür eden Vali Şıldak, festivalin gastronomi alanında gücü adeta tescillediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi