Rona Yırcalı, Devlet Hastanesi kavşağının iptali için bu kez de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başvurdu. Gerekçe: Mevcut binaların manzarası kapanır
Rona Yırcalı, kız kardeşi Fatma Demet Egeli ve annesi Müşerref Yırcalı adına, Av.Aydın Seymen tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılan dilekçede Devlet Hastanesi kavşak projesinin iptali istendi.
“MANZARAMIZ KAPANIR”
Yırcalı ailesinin iptal gerekçelerinden en ilginç olanı ise manzaralarının kapanacağını öne sürmeleri. Dilekçede “Mevcut yapıların görüntü ve imar şartları dikkate alınmadı. Köprülü kavşaktaki mevcut yapıların üst katları kapanacaktır” deniyor.
Rona Yırcalı, kardeşi Demet Egeli ve annesi Müşerref Yırcalı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı başvuruda Otel Basri Kavşağı'na yapılacak köprülü kavşak projesinin iptalini istedi.

İşte Yırcalı Ailesinin milyonluk projenin iptali için öne sürdüğü gerekçeler: 
1- Yapılacak imar planı değişikliğinde yaya trafiği akışı dikkate alınmamıştır. Bilindiği gibi alanda bulunan ilköğretim okulu,hastane,otel,gençlik merkezi yaya trafiği yoğunluğunu arttırmakta ilaveten yine alanda çok sayıda konut bulunmaktadır.Köprülü kavşak şeklindeki söz konusu düzenleme yaya trafik akışını engelleyecektir.
2- Hastane kavşağı düzenlemesinin yapılacağı alanda mevcut yapıların görüntü ve imar şartlan dikkate alınmamıştır. Köprülü kavşaktaki mevcut yapıların üst katlarını kapatacaktır.
3- Yapılacak imar planı değişikliği köprülü kavşak şeklinde olmasına rağmen kavşağın yapılacağı alan köprülü kavşak yapılabilmesi için yeterli boyut ve standartlara sahip değildir.Üst alt ve yan yollar için yeterli ve standart genişlik yoktur.
4- Yapılacak imar planı değişikliğinin gerekçesi araç trafik akışını kolaylaştırmak olarak görülse bile gerek istasyon meydanından gelen gerek Demirciler Caddesi tarafından gelen ve gerek Emniyet kavşağından gelen araçların sinyalizasyonsuz bir sistemle hastane caddesine doğru zorunlu yönlendirilecek olması bu kere kentin başka bir alanında araç trafik akışını engelleyecektir.
5- İmar değişikliği yapılacak köprülü kavşağın hemen yakınındaki dere özellikle kavşaktaki alt yol için tehlike oluşturacaktır.
6- Bilindiği gibi kentimizde büyük bir bölge hastanesinin inşaatı hızla devam etmektedir. Bölge Hastanesinin faaliyete geçmesinden sonra imar planı değişikliğindeki kavşağa adını veren hastane bu alandan taşınacaktır. Bu durum da mevcut araç trafiğindeki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacaktır. Köprülü kavşak yapımı için gerekli olan maliyet düşünüldüğünde imar planı değişikliği ve uygulamanın mali yönden de getireceği yük ile elde edilecek faydanın orantısızdır. (Yenisöz)
Editör: Haber Merkezi