Mart ayında başarısıyla haberlere de konu olan Çiğdem İlgün, çevresine kendisini fizik mühendisi olarak tanıtıyordu. Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğunu söyleyen İlgün, uçaklardaki türbülansı önleyen bir çip ürettiğini ve yatırım yapana şirketten %30’luk bir kâr payı vereceğini söyledi.

Uçak yolculuklarının korkulu rüyası türbülansı engelleyebildiğini söyleyen İlgün, geliştirdiği yazılıma CAFA CHIP ismini vermişti. Yazılım ile geliştirilen bir çip, güya uçak türbülansa girmeden pilotu uyaracak ve uçağın daha güvenli bir rotaya geçmesini sağlayacaktı. Ancak öyle olmadı. 

"Türbülansı önleyen yazılım icat ettim"
dedi, haber tüm medyaya servis edildi; sonra....

cigdem-ilkgun

Yaklaşık 5 ay önce medyada da epey konuşulan İlgün, birçok ana akım medyada yer aldı. Kendi reklamını yaptıran Çiğdem İlgün, çıkan haberleri kendi sosyal medya hesaplarında da paylaştı. Zamanla çevresinden güven kazanan İlgün’ün geliştirdiğini söylediği çip, çıkan haberlere göre Türkiye ve dünyada çok sayıda şirkete pazarlanmış ve 150 milyon dolarlık da yatırım almıştı. 

Hal böyle olunca Çiğdem İlgün’e inanan pek fazla insan oldu. Üstelik İlgün, bu projeye yatırım yapan kişilere şirketinden %30’luk bir kâr payı vereceğini de duyurdu. İlgün bununla da kalmadı ve kendisine yatırım yapan kişilere %30’luk pay ödemelerini yaptığına dair hesap hareketleri içeren sosyal medya paylaşımları da yapmaya başladı. 

İlgün yeterince güven sağladıktan sonra başta akrabaları olmak üzere içerisinde doktor, mühendis ve pilot gibi meslek gruplarına ait birçok kişiden toplamda 20 milyon lira kazandı. 

Kısa bir süre verilen %30’luk ödeme sözü yerine getirilse de bir süre sonra Çiğdem İlgün’ün yalanı ortaya çıktı. Mağdurlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

ÇİĞDEM İLGÜN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

BENDE MAĞDURUM

Sabah gazetesine konuşan Çiğdem İlgün. çip projesinin arkasında durmaya devam etti. Söz konusu çipi 27 milyon dolar karşılığında Kanada’daki bir firmaya sattığını öne süren Çiğdem İlgün, “3 aydır Kanadalılar tarafından mağdur ediliyorum. Kimse arkamda durmuyor” ifadelerini kullandı.

“Mağdur oldum, mağdur ediyorum” diyen Çiğdem İlgün, “Yatırımcılara ödeme yapmam gerekiyor, paramı alamadığım için yapamıyorum. Ben çipimi 27 milyon dolar karşılığı Kanada’ya sattım. Türkiye’ye hiçbir şekilde para girişi olmadı. Ben alamadım onlara da ödeme yapamıyorum. Ben dolandırmadım, dolandırıldım. Ben kendimden çok eminim, kimseyi dolandırmadım. Lansman yapacaktım onu da yapamadım. 12 Ağustos’ta lansman yapacağım. Melek yatırımcılarım karşısında tehdit ediliyorum” ifadelerini kullandı.

1 yatırıp 1,3 alacağımı söyledi

Öte yandan haberde mağdurlardan A.Z. isimli pilotun ulaşılan ifadesine de yer verildi. Savcılığa verdiği ifadede, yaklaşık 3 sene önce tanıştığı İlgün ile birçok kez yüz yüze görüştüğünü, kendisine ‘Kanada’da sivil havacılık sektöründe uçaklarda türbülansı önleyici yazılım geliştirdim’ dediğini aktardı. A.Z. “Bana çıkan haberleri de gösterdi. Arkadaşım da meseleyle ilgilenince Çiğdem İlgün ile görüştüm. 1 yatırıp 1.3 alacağımı söyledi. İkna ettikten sonra iki parça halinde toplamda 300 bin lira gönderdim. Bu şahısla irtibatımız sürdü ve 3 gün sonra arkadaşımın hesabına 100 bin lira geri gönderdi” dedi.


Kendisine ise herhangi bir para göndermediğini söyleyen mağdur pilot, şikayetini şu ifadelerle dile getirdi:

“Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nde görev yaptığını söylemesi nedeni ile burası ile görüştüm. Ancak burayla da bağı yokmuş. Buradaki bir profesörü de söylemişti. Bu şahıs ise Çiğdem’i tanıdığını, eski öğrencisi olduğunu söyledi. Bana ödeme yapacaklarını söyleyerek süre istedi. Şikâyetçiyim.”

Editör: Macit ERMİŞ