İnsanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olan Srebrenitsa Soykırımı, 31. yılında Balıkesir’de hüzün ve saygıyla anıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu büyük acının unutulmaması adına şehirde anlamlı bir Srebrenitsa Soykırımı Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi.

ŞEHİTLER CAMİSİ ÖNÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ

BALIKESİR BASINI AYVALIK'TA STRES ATTI
BALIKESİR BASINI AYVALIK'TA STRES ATTI
İçeriği Görüntüle

Avrupa'nın göbeğinde yaşanan ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen katliamın kurbanları, Balıkesir'de ölümsüzleştirildi. Ahmet Edip Uğur Çamlık Rekreasyon Alanı içerisinde yer alan ve şehrin simge yapılarından biri olan Şehitler Camisi önünde inşa edilen Srebrenitsa Soykırımı Anıtı, düzenlenen resmi törenle ziyarete açıldı.

İYİ PARTİ ve CHP KURMAYLARI KATILDI

Mesut Ergin Ani1T

Katliamda hayatını kaybeden binlerce Bosnalı Müslüman anısına dikilen anıtın açılış töreni, şehir protokolü ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. Anlamlı törende; #Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, #Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile CHP ve İYİ Parti il başkanları da hazır bulundu.

Mesut Ergin Anit

Konuşmalarda, #Srebrenitsa’da yaşanan dramın üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin acısının ilk günkü gibi taze olduğunu vurgularken, anıta karanfiller bırakarak dualar etti.