BAILKESİR'de koronavirüs vakası görülen evlere, "Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır" notu asılacakVali Hasan  Şıldak başkanlığında toplanan Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı.  

Kurulun aldığı kararlar içinde özellikle  pozitif vaka bulunan daire, apartman ve sitelere ilişkin kısıtlamalar dikkat çekti. Buna göre, vaka görülen bağımsız ev, apartman ve belli girişi olan site vb. yerlere dışarıdan yapılan ziyaretler zorunlu hizmetler haricinde  kısıtlandı.

İzolasyon ekipleri ve kolluk kuvetlerinçe  pozitif vaka bulunan hane/apatman/site girişine “BU KONUT GÖRÜŞME VE ZİYARETE KAPALIDIR ” ibaresini içeren bir bilgi notu yapıştırılacağı açıklandı.  

Yapıştırılan bilgi notunun izolasyon süresince sökülmesinin yasak olduğu,   bilgi notunun yırtılması veya kaldırılması durumunda sorumlular hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağı açıklandı.

SİGARA YASAĞI 

İl Hıfzı Sıhha Kurulu ayrıca  iş yerlerinin önüne sandalye, tabure vs. konulmasını,  oturarak veya ayakta çay ve sigara içilmesini de mesafe ve maske ihlallerine neden olduğu gerekçesiyle  yasakladı.

BANKLAR DA KALKABİLİR

Halkın yoğun olarak kullandığı cadde, sokak, parklar ve sahil şeritleri gibi yerlerde bulunan bankların  da sosyal mesafeye uygun olarak oturulabilecek şekilde düzenlenmesi,  bunun mümkün olmaması halinde kaldırılması da alınan bir başka karar oldu. Bu konudaki  çalışmayı belediyelerin yapacağı, kaymakamlıkların da gerekli koordinasyonu  sağlayacağı kaydedildi. 

Editör: Haber Merkezi