İlimizde bulunan Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde eğitim öğretim yılı 26 Eylül 2022 Pazartesi günü başlıyor. İl Merkezi, Bandırma ve diğer İlçelerimizde bulunan fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görecek olan öğrencilerimizin İlimizde güvenli, huzurlu ve eğitim için elverişli koşullarda bulunabilmeleri için Balıkesir Valiliği koordinasyonunda kapsamlı olarak hazırlık çalışmaları yürütülüyor. 

Üniversitelerimiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili kuruluşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmaların önemli bölümü tamamlanmıştır. Öncelikle öğrencilerimizin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapmak, ayrıca barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere bazı önlemler alınmıştır.  
Üniversitelerimize yeni yerleşen ve ilk defa Şehrimize gelecek olanlar başta olmak üzere öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının tam olarak karşılanması konusunda gerekli planlamalar yapılmıştır.

Hafta başından itibaren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından İl Merkezi ve Bandırma İlçemizde yedi ayrı noktada stantlar oluşturularak öğrencilerimize bilgilendirme yapılmakta, ulaşım, barınma, eğitim gibi temel konularda destek sağlanmaktadır. Uzman personelimizin görev yaptığı stantlar otogarlar, üniversite yerleşkeleri ve şehrin merkezi yerlerinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir.

Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimleri de hafta sonları dahil kesintisiz olarak üniversite öğrencilerimiz ve velilerine yardımcı olmak amacıyla çalışmaya başlamıştır.  Açık Kapı Birimlerine gelen veya iletişim kuran tüm öğrencilerimiz için konaklama ve ulaşım konusunda bilgilendirme yapılmakta, destek sağlanmaktadır.

Balıkesir genelinde bulunan bütün kamu misafirhaneleri tüm kapasiteleri ile öğrencilerimizin geçici süreyle konaklamaları için tahsis edilmiştir.  Bunun yanı sıra özellikle Bandırma ve İl Merkezindeki Gençlik Spor Bakanlığımıza bağlı yurtların kapasiteleri arttırılmış, Bakanlığa bağlı özel yurt ve pansiyonların kapasitelerinde de ayrıca artışa gidilmiştir. İl genelinde % 30 civarında konaklama kapasitesi artışı sağlanmıştır. 

Yeni öğrenci yurtlarının yapımı devam ederken ihale ve proje çalışması aşamasındaki yurt yapımı süreçleri de başarılı şekilde ilerlemektedir. 

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi yaptığı açıklamada Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Alınan bu tedbirlerle özellikle ilk defa Üniversitelerimize kayıt yaptıran öğrencilerimizin barınma ve geçici konaklama ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.  Üniversite öğrencilerimizin İlimizde en güvenli ve sağlıklı koşullarda öğrenim görmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde öğrenim görecek bütün öğrencilerimize İlimize hoş geldiniz diyor, üstün başarılar diliyor, her iki Üniversitemizin eğitim kadrosuna da sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi