İmza günü ve sergi açılışına, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz, "Kitabın Balıkesir kültür hayatına kazandırılmasının sevincini yaşıyoruz. En büyük emek Aydın Ayhan hocamızın. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu kitabın basımında destek oldu, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeni nesile bu kitapları tanıtacağız. Öğrencilerimiz, dedelerimiz ve atalarımız ne yaşamış, savaşlar nasıl kazanılmış öğrenecekler" dedi.

"BALIKESİR İSTİKLAL MADALYASINI HAK EDİYOR"

Kurtuluş Savaşında kahramanca mücadele eden Balıkesir'e İstiklal Madalyası verilmesi gerektiğini vurgulayan araştırmacı-yazar Aydın Ayhan, gerekli belge ve kanıtların "Kurtuluş Savaşı'nda Balıkesir Cepheleri" adlı kitapta yer aldığını söyledi. Ayhan " Belgeler kulaktan duyma değil, hepsi yazılı. Bu kitabın her sayfasını, her paragrafını okuyun. Resim sergisinde Yunan işgali sırasında Balıkesir'de Yunanlılar'ın çektirdiği fotoğraflar var. Hiç kimsenin elinde olmayan fotoğraf ve belgeler var" diye konuştu.

Yerel yönetimin sadece yol, su, park ve bahçe olmadığını vurgulayan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Biz kültürel belediyeciliği önemsiyoruz. Balıkesir'in değerlerini, Balıkesir'in geçmişini, Balıkesir'in kahramanlıklarını kültür yayınları olarak bastırıyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak Balıkesir Cepheleri eserimiz 8'nci kültür yayınımız oldu" dedi. 

Kurtuluş savaşından bugüne Balıkesir'in hep kahramanlıklarla anıldığını belirten Başkan Kafaoğlu şunları söyledi:

"Balıkesir, Kuvay-i Milliye şehridir. Balıkesir, Hasan Basri Çantay'ların, Vasıf Çınar'ların, Ali Hikmet Paşa'ların, Mehmet Vehbi Bolak'ların ve 41 Bayrak Adam'ın memleketidir. İlk silahlı mücadeleye karar veren bir memleketiz. İstiklal Madalyası'nı sonuna kadar hak ediyoruz. Hak ettiğimiz madalyayı istiyoruz. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Aydın Ayhan ve Dernek Başkanı Haydar Filiz'i kutluyorum."
4 bin adet bastırılan 235 sayfalık, içinde bazı belge ve tarihi fotoğraflarında yer aldığı "Kurtuluş Savaşı'nda Balıkesir Cepheleri" kitabı, Altıeylül Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak.

Editör: Haber Merkezi