Balıkesir bürokrasisindeki değişim üniversite yönetimiyle ile sürdü. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) rektörlüğüne getirileceği şehirde yaklaşık 6 aydır ismi konuşulan Prof. Dr. Yücel Oğurlu, 11 Ocak Ocak tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile netleşti. Aslen Balıkesirli olan Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi rektörü sıfatıyla ilk açıklamasını yaptı. 

Atamasının gerçekleşmesi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile YÖK Başkanı Erol Özvar'a teşekkür ettiği mesajında Oğurlu, nasıl bir rektörlüğün yapacağının da ilk işaretini verdi.

BAÜN sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamasında rektör Oğurlu, "Şeffaflık içerisinde, katılımcı bir tarzda, akademik sorumluluk ve görev şuuuru ile ifa edeceğim vazifemin Balıkesir Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize başarı, hayır ve iyilikler getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Balıkesir merkez Karesi ilçesine bağlı Ortaca (Kirne) köyünden olan rektör Yücel Oğurlu'nun, üniversiteye yeni bir canlılık kazandırması ve şehirle bütünleşmesini sağlaması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi