Vali Yardımcısı Nusret Şahin’in açtığı sergideki stantlarda derslerinde yaptıkları el işleri sergileyen öğrenciler kafalardaki engelleri ortadan kaldırdı. Kent Konseyi Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Engelliler Çalışma Grubu tarafından organize edilen etkinlikte öğrencilerin beceri ve yetenekleri sergiyi gezenler tarafından tam not aldı.

FARKINDALIK YARATMA GÜNÜ
3 Aralık Dünya Özürlüler gününün kutlama değil, farkındalık yaratma günü olduğunu belirten Vali Yardımcısı Nusret Şahin “Bu özel gün, toplumuzda birlikte olma tanışma ve dayanışmanın sağlandığı bir gün" diye konuştu. Şahin iletişim eksikliğinin bu sayede aşıldığına dikkat çekti.
Kent Konseyi Vekili Dr. Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü H. Ömer Yalım, Balıkesir’de engelli öğrencilere eğitim veren okulların müdürleri ve öğretmenleri yanında ailelerinde katıldığı toplantıda konuşan Kent Konseyi Çalışma Grubu’nun Başkanı Dr. Sadet Ergil de "Bizim 20 yıldan bu yana yaptığımız hatalarımızın bedelini ülkemizde sayıları 8 milyonu bulan engellilerimiz çekiyor. Biz planlarımızı yapmadığımız için kaldırımlarımız, sokaklarımız özürlü vatandaşlarımız için engellerle dolu” dedi. 

Editör: Haber Merkezi