Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde kurulan yeni laboratuvarlarla ayrıntılı tıbbi değerlendirmeler yapmak artık mümkün.
Yapılan değerlendirmelerin içerisinde kişilerin yaptığı spora göre genel dayanıklılık testi, anaerobik güç testi, kas kuvvet ve dayanıklılığı testi, genel psikolojik durumun ölçülmesi için testler ile vücut kompozisyonunu belirlemek için testler yer almakta.
Uygulanan testlerle, kişilerin muhtemel sağlık problemlerinin ortaya çıkmadan çözülmesi de mümkün. Ayrıca laboratuvarlarda sadece testler yapılmamakta, çıkan test sonuçlarına göre kişilere öneriler de sunulmaktadır.
Testlerin antrenörün önerileri ışığında uygulanması, sporcuların performanslarını takip edebilmesini sağlamaktadır. Böylece, kişiler fiziksel eksikliklerini belirleyebilmekte ve bu eksikliklerini giderebilmektedir. Test sonucuna göre eksikliklerini kapatmak için çalışan sporcunun performansı en yüksek dozda olmakta ve yaralanma riskini de minimum seviyeye indirebilmektedir.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Judo branşı sporcuları, Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde bulunan laboratuvardan faydalanmış ve ulusal, uluslararası turnuvalarda çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Judo branşındaki sporcuların antrenman programlarının hazırlanması, ölçümler ve çeşitli testlerde, Üniversitemiz bünyesinde yer alan laboratuvar tarafından hizmet sunulmuştur. 
4-6 Şubat tarihleri arasında yapılan Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Murat Bektaş 66 kg’da ve Nazlıcan Kılıç 44 kg’da 1., 57 kg’da Selin Gül 2. ve Dilay Süt 3. olmuş ve ülkemizi milli takımda başarı ile temsil etmişlerdir.
Nazlıcan Kılıç, 5-6 Mayıs tarihleri arasında Hırvatistan’da, 19-20 Mart tarihleri arasında Antalya’da ve daha sonrasında Rusya’da yapılan Ümitler Avrupa Kupası’nda birincilikler elde etmiştir. Milli sporcularımızdan Murat Bektaş ise Antalya, Rusya ve Romanya’da gerçekleştirilen Ümitler Avrupa Kupası’nda sırasıyla birinci, üçüncü ve ikinci olmuştur.
Balıkesir Üniversitesi evrensel kültürün bir parçası olan spora ve sporcuya verdiği destekle, gençlerin sorumluluk duyguları ve öz güvenlerini geliştirmek, kendilerini yönetebilmelerini sağlamak, uyumlu ve başarılı birer birey olmalarına yardımcı olmak noktasında, onlara en doğru şekilde spor yapma olanağı sağlayarak sosyal bir işlevini yerine getirmektedir.
Editör: Haber Merkezi