BALIKESİR Üniversitesi (BAÜ), İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 25. Uluslararası Eğitim Fuarında tanıtıldı.
Üniversite adına Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezinden Okutman Dinçer Kanbur ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Güler Beyhan’ın katıldığı ve 90’a yakın ülkeden yaklaşık 5000 eğitmenin yer aldığı fuarda üniversiteler kendilerini ve eğitim programlarını tanıtmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
Fuar, Türkiye’deki yüksek öğrenim sisteminin tanıtılmasıyla açılırken, yüksek öğrenim kurumlarının uluslararası nitelik kazanmada karşılaştığı güçlükler, öğrenci hareketliliklerinde yapılan dil hazırlıkları, konaklama, danışmanlık hizmetleri, kariyer ve istihdam hizmetleri, personel yönetimi ve liderlik başlıkları altındaki panel ve çalıştaylarla devam etti.
Kurumların yeniliklere ve yeni ortaklıklara açık olmasının önemine dikkat çekilen fuarda, Erasmus Plus programının da tanıtımı gerçekleştirildi. Üniversite temsilcilerinin, mevcut partner kurumlara ziyaretlerde bulunup yüz yüze görüşmeler yaptığı etkinlikte ayrıca Avrupa’da benzer programlara sahip yüksek öğrenim kurumlarıyla işbirliği girişimleri de gerçekleştirildi.
Fuar, katılımcıların gönüllü olarak gerçekleştirdiği koro gösterisi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi