KİRNE KÖYÜNDEN

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) rektörü olarak ataması gerçekleşen ve görevine 13 Ocak  2023 Cuma günü başlayan Prof. Dr. Yücel Oğurlu, akademik kariyeriyle dikkat çekti. Yaklaşık 12 dili çok iyi konuşabilen Oğurlu, Balıkesir merkez Karesi Ortaca (Kirne) köyü kökenli bir hemşerimiz. 

KARİYERİ ÜST DÜZEY

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1992 yılı mezunu olan 53 yaşındaki Oğurlu, 2013-2016 yılları arası Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, 2019-2023 yılları arası ise İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştı. Oğurlu, Saraybosna Üniversitesi'ni yeniden seçkin eğitim kurumları arasına yükselten isim olarak biliniyor.

BAÜN İÇİN İSABETLİ KARAR

Balıkesir'e atanacağına ilişkin yaklaşık 6 aydır şehirde ismi konuşulan Prof. Dr. Yücel Oğurlu, 1992'de kurulmasına rağmen henüz şehir ile bütünleşmesini tam manasıyla geliştiremeyen Balıkesir Üniversitesi için "isabetli tercih" olarak görüldü. 

İdare hukuku alanı uzmanı Oğurlu'nun Kafkas ve Orta Asya dili üzerine çalışma yapan ülkemizdeki önemli isimlerden biri olduğu kaydedildi. 

YOUTUBE KANALI VAR

Oğurlu, kendi adına açtığı youtube kanalında bilgi ve birikimlerini takipçileriyle paylaşıyor. 

YÜCEL OĞURLU'NUN AKADEMİK KARİYERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLA

Editör: Haber Merkezi