Balıkesir Üniversitesi'nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan yaklaşık 6 bin öğrenci, diplomalarını alarak hayata atıldı. Bilgisayar Öğretmenliği'nden mezun olan Abdullah Sesli ise tören alanına, kep giydirdiği, kravat taktığı eski model Volkswagen marka otomobiliyle geldi. Sesli, "Mezun olduğumda farklı bir şey yapmak istiyordum. Sonuçta vosvosuma da kep ve kravat takmayı düşündüm. Şimdi ben de arabam da mezun olup Balıkesir'den gidiyoruz" dedi.

Atatürk Stadı'ndaki törene binlerce veli ile Vali Vekili Selda Dural, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç de katıldı. Tören, Karesi Mehteran Takımı'nın konseri, Dursunbey Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Ali Şuuri İlköğretim Okulu öğrencileri birlikte sunduğu halk Oyunları gösterisi ile renklendi.

Bölümlerinde birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Birazdan sahip olacağınız diplomalar size önemli olduğu kadar ağır sorumluluklar yükleyecek. Diplomalarınızın başarılarınızın imzası, yapacaklarınızın teminatı olmasını diliyorum" dedi.

Öğrenciler adına konuşan Tuğba Kılcı, "Yeni yaşamımızda kendimizi her zaman Balıkesir'in ve Balıkesir Üniversitesi'nin bir parçası olarak hissedeceğiz" dedi.

Vali Vekili Selda Dural, mezuniyetin mutlu bir son olmakla birlikte hayata atılan yeni bir adım ve başlangıç olduğunu söyledi. 30 yıl önce Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Sosyal Bilgiler öğretmenliğinden mezun olduğunu söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da öğrencilere seslenirken, "Her zaman Balıkesir'in Kuvayı Milliye ruhunu, efelik ruhunu taşıyın. Atatürk ilke ve inkilaplarından hiçbir zaman sapmayın" dedi.


Tören, öğrencilerin hep birlikte and içip, keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

VOSVOS'UYLA MEZUN OLDU

Bu arada, tören öncesi Necatibey Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Abdullah Sesli, kep giydirdiği, kravat taktığı eski model Volkswagen marka otomobiliyle dikkat çekti. Sesli, "Dört yıldır içimde ukdeydi. Mezun olduğumda farklı bir şey yapmak istiyordum. Sonuçta vosvosuma da kep ve kravat takmayı düşündüm. Şimdi ben de arabam da mezun olup Balıkesir'den gidiyoruz" dedi.  
 

Editör: Haber Merkezi