Kızılay Genel Başkanı Başdanışması Prof. Dr. Mete Işıkara, olası bir deprem sırasında vatandaşların he yapacaklarını hünes bilmediklerini belirterek, "Hala balkonlardan, pencverelerden atlıyoruz, koşuyoruz. Korkmak yerine önlem almalıyız" dedi.

''Deprem Dede'' olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara,  Balıkesir'de İl Müftülüğü'nce düzenlenen organizasyon kapsamında  Zağanos Paşa Camii'nde yaptığı konuşmada deprem ile ilgili olarak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.  İl Müftüsü Turgut Açari’nin de dinlediği Işıkara’nın konuşması, Balıkesir’deki camilerden naklen yayınlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin eski Müdürü yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara “Deprem sırasında ne yapacağımızı hala bilmiyoruz. Neden ? Hala balkonlardan pencerelerden atlıyoruz, koşuyoruz. Korkmak yerine önlem almalıyız” dedi.

Işıkara vaazında şunları söyledi:

 ''Bu ülkede bir yılda 10 bini geçen deprem oluyorsa artık deprem olacak mı sorusu abesle iştigalden başka bir şey değil. Bu Türkiye’nin deprem gerçeği bu gerçekle yaşamak zorundayız. Geçen yıl geldiğimde bunları sizlerle paylaştım. Akıl ne? Yüce Allah insanı diğer canlılardan farklı yaratmış akıl vermiş ne yapacağız, aklımızı kullanacağız. Japonya’da bile depremin kendisinin verdiği zarar yok. Hatta tsunamide doğru hesap yapmış olsalardı o da zarar vermezdi yanlış hesap yapmışlar tsunami setini 6 metrelik dalgalara göre yapmışlar. 10 metreye göre yapsalardı o da zarar vermezdi. Demek ki, doğal afetlerden korunmak mümkün.''
Editör: Haber Merkezi