VALİ ŞILDAK GENÇLERLE RAMAZAN İKLİMİNDE

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Ramazan İklimi Programında gençlerle iftarda bir araya gelerek Ramazan ayını ailelerinden uzak geçiren gençleri yalnız bırakmadı. Vali Hasan Şıldak öğrencilere yemek dağıttı. Daha sonra okunan akşam ezanın ardından oruçlar açıldı.

Yemeğin ardından üniversiteli öğrencilerle sohbet eden, onları dinleyen Şıldak, “Büyüklerin, yarının sahipleri gençlere öğüt vermektense onlarla tecrübe paylaşımında bulunmasının daha kalıcı etki bırakacağını söyleyen Şıldak, “Yeni nesil kuşaklar çok daha gelişmiş beyin yapısına sahip, güçlü sosyal ilişkiler kurabilen, farklı bakış açısına sahip donanımlı insanlardan oluşuyor. Bizim imkânlarımızın ötesinde imkânlarla yetiştiniz. Daha gelişmiş bir dünyanın nimetlerini kullanıyorsunuz. Örneğin internet ve teknolojiyi kullanıyorsunuz. Durumumuzu kavrayıp eski Türkiye'yle yeni Türkiye'yi kıyaslayarak geleceğe hep umutla bakmalıyız. Ben özgüven ve kişilik sahibi olmasını çok önemsiyorum. Bu özellikleri kazanan bir toplum, gelişmiş bir toplumdur.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “Sizi tanıdığıma çok sevindim. Açık sözlülüğünüze ve öz güveninize imrenerek baktım. Her şeyi çok iyi gözlemleyen ve idrak eden sağduyulu insanlarsınız. Her yeni kuşak ülkeye yeni bir değer katıyor.” diye konuştu.

Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Gençlerimiz, bizim istikbalimiz ve ülkemizi emanet edeceğimiz mirasçılarımız. Bu açıdan en iyi eğitimi almaları, kendilerini geliştirmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu bilinçle, bulunduğumuz teknoloji çağında ülkemizi daha da ileriye taşıyacak olan gençlerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum.

Programımıza teşrif eden Sayın Valimiz başta olmak üzere gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi