Vali Şıldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Çalışmalarını Değerlendirdi

Vali Hasan Şıldak Gençlik ve Spor  İl Müdürlüğünün çalışmalarını değerlendirmek üzere Birim Yöneticileri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Yurt Yöneticileri ile toplantıda bir araya geldi.

Balıkesir Ögretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu katıldı.

Toplantıda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yürütülen çalışmaların 2021 yılı değerlendirmesi ile 2022 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. 

Toplantıda değerlendirmede bulunan Vali Şıldak, “İlimizde yurt hizmetleri, gençlik hizmetleri ve sportif faaliyetler anlamındaki organizasyonun geliştirilmesi konusunda ivme kazanan bir dönemin içinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Gençlik ve spor denildiğinde insanda uyanan algı, heyecan, dinamizm ve canlılık ile gençliğe hitap eden bir kurumda bulunarak sürekli yenilenme için çaba göstermek; sizleri canlı tutan, çalışma azminizi ve enerjinizi arttıran en önemli faktördür. Balıkesir'de hem yurt ihtiyaçlarının karşılanması hem de gençliğe ve spora olan desteğin geliştirilmesi anlamında kalıcı ve güçlü çalışmalar yapılıyor.” diye konuştu.

YURT YÖNETİCİLERİNE ÖZEL GÖREV

Toplantıya katılan özel yurtların yöneticilerine seslenen Şıldak, “İki üniversitesi bulunan İlimizde sizlere emanet edilen gençlerimizin yurtlardaki yeme, içme ve barınma koşulları, ülkemizin hassasiyetle üzerinde durduğu bir alandır. Sizden temel beklentimiz, çocuklarımızı Balıkesir'de herhangi bir problem yaşamadan en güzel şartlarda misafir etmenizdir. Bu işi ticari faaliyetin ötesinde bir kamu hizmeti olarak görmelisiniz. Çünkü vicdani sorumluluğu yüksek bir kamu faaliyeti icra ediyorsunuz. Karşılıklı istişareler, yapıcı ve pozitif yaklaşımlarla İlimizdeki yurtların hizmet kalitesini yükseltmeliyiz. Kendi çocuğumuz orada kalırsa hangi şartlarda olmasını arzu edeceksek, empati ile orada şartları oluşturmalıyız.” şeklinde konuştu.  

Ülkemizin her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük bir gelişim gösterdiğini sözlerine ekleyen Şıldak, “Pek çok spor tesisimiz en küçük İlçelerimizde bile var. Bunlar kısa süre öncesine kadar hayal bile edilemeyecek gelişmelerdi. Ülkemizin yükselen gelişim çizgisinin sağlık alanından eğitime, sanayi yatırımlarından karayollarına, ama bir o kadar da gençliğe ve spora yöneldiğini görmek hepimizi mutlu ediyor.” diye konuştu.

Spor ve gençliğe yönelik hizmetlerin eğitim sürecinin önemli ve tamamlayıcı bir parçası olduğunu ifade eden Şıldak, sözlerini şöyle sürdürdü:

GÖZÜNÜZÜ DÖRT AÇIN

 “Toplumda en çok hassasiyet gösterilen gruba yönelik hizmet alanında çalıştığınız için bir kat daha sorumluluğunuz artıyor. Ülkemizin yarınları, vatanımızı emanet edeceğimiz  gençliğimiz ve çocuklarımızın; güçlü yetişmiş, irade ve milli şuur sahibi, devletini seven insanlar olarak yetiştirilmesinde yaptığınız çalışmaların büyük payı var. Günümüzde spor ve gençliğe yönelik hizmetler, eğitim sürecinin önemli ve tamamlayıcı bir parçasıdır. Çocuklarımızın gençlik merkezleri ve spor salonları gibi ortamlardaki kazanımları sosyalleşmeleri ile spor ve sağlık yönünden gelişimleri bakımından çok önemli.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yer alan her bir çalışanımız yaptığı işin ne kadar değerli olduğunu bilirse, hedef kitlemiz olan gençlerimizin önemsenme hissi de bir o kadar artacaktır.  Sizden beklentimiz gözünüzü dört açarak, büyük bir duyarlılıkla, bütün enerjinizi bu alanda verimli ve faydalı olmaya çalışmanızdır.

Günümüz toplumunda gençlerimizi bekleyen çok fazla tehlikeli ve riskli alanların olduğunu söyleyebiliriz. İletişimin gelişmesi ile birlikte güzel şeyler olmakla beraber gençleri bekleyen çok olumsuz ortamların da varlığını biliyoruz. Çocuklarımızın bir meşgale ile uğraşması, zaman geçirecekleri alanların olması noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyetleri devreye giriyor.

Valilik koordinasyonunda yürüttüğümüz pek çok projenin de paydaşı olarak Gençlik Spor Müdürlüğümüz çalışmalarımıza güçlü destekler veriyor. Gençlerin dolu dolu yetişmesi, donanımlı hale gelmesi için gençlik faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu hizmet standardını Balıkesir'de çok daha iyi noktalara taşımak için hedef yükseltiyoruz. Çünkü hedef yükseldikçe başarı beraberinde gelir.” 

YETENEK TARAMASI ÖNEMLİ

Okullardaki yetenekli çocukların yapılan taramalarda keşfedilmesinin çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “Ülkemizin farklı spor dallarına kazandırılabilecek pek çok cevher okullarımızda bulunuyor. Bu yetenek taraması çalışmaları onları meydana çıkaracak. Kaymakamlarımızın da desteği ile bu çalışma çok daha etkili bir şekilde yürüyecektir. Milli eğitimle koordinasyon sağladığınız zaman çok daha etkili bir şekilde sonuç alacaksınız.” diye belirtti. 

Pandemi ile mücadelede öğrenci yurtlarının izolasyon mekanı olarak kullanılmasına değinen Şıldak, mücadelede görev alan herkese teşekkür etti.

Sporun geliştirilmesi ve gençliğe yönelik hizmetlerin yaygınlaştırılması doğrultusunda birlikte çalışmanın öneminin altını çizen Vali Şıldak gençlik ve spor camiasının geniş bir aile olduğunu söyledi. Gençlik ve spor alanını insanları mutlu etmesi açısından turizm sektörüne benzettiğini ifade eden Şıldak katılımcılara Balıkesir'e bu alanda katabilecekleri noktasında hep hayalleri olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi