Savaştepe'de olanaksızlıklar içinde büyük bir başarıya imza atan ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkçe- Sözel-2'de (TS-2'de) 579. 815 puanla Türkiye birinciliğini kazanan Menekşe Okyay için herkes seferber oldu.

Emekli öğretmen babası Osman Okyay ve şeker hastası olduğu için gözleri görmeyen Naciye Okyay'ın tek çocuğu olan Menekşe Okyay'a yardım elleri uzanmaya başladı.

Savaştepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu'nun ardından Kaymakam Mustafa Çakır da Okyay ailesine sahip çıkacaklarını açıkladı. Menekşe ile ailesini Kaymakamlıkta kabul eden Çakır, "Menekşe'nin üniversitede okuması için gerekli maddi manevi tüm yardımı yapacağız. Ayrıca annesinin tedavisi için gerekli tüm sağlık ve ulaşım masraflarını üstleneceğiz" dedi. Kaymakam Çakır, ilk etapta aileye para yardımında bulundu.

Dershaneye bile gidememesine karşın Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay, "Ailemin maddi sorunu nedeniyle ihtiyaç duyduğum kitapları alamadım. Kütüphaneden, yakınlarımdan aldığım ödünç kitaplarla çalıştım. Yaklaşık bir yıldır annem neredeyse hiç göremiyordu. Ev işlerini de bulaşık, çamaşır gibi işlerini de ben yapıyordum. Bazen gece yarılarına dek ev işi yapıp, ders çalıştığım oldu" dedi.

"HAYATI KURTULSUN"

Menekşe'nin annesi Naciye Okyay, iki yıldan bu yana şeker hastası olduğunu ve gözlerinin görmediğini belirtirken, "Çocuğumun başarısı sadece kendisine aittir. Biz ona ne yazık ki destek olamadık. Aksine o bana yardımcı oldu. Çayımı, yemeğimi yaptı, bulaşığımı, çamaşırımı yıkadı. Şu an o kadar duygulu ve mutluyum ki anlatamam. Bir an önce çocuğumun hayatının kurtulmasını ve gözlerimin açılmasını istiyorum" dedi.

BABA HERŞEYE RAĞMEN KARARLI

Emekli öğretmen Osman Okyay, 15 yıldan bu yana Savaştepe'de yaşadıklarını, kiralık bir evde oturduklarını anlatırken, "Bir yandan çocuğumuzu okutuyoruz bir yandan da eşimin sağlığına kavuşmasına çalışıyoruz. Ege'de gitmediğimiz hastanede kalmadı. Bu nedenle maddi yönden çok zayıfladık. Ama hiçbirini bırakmaya niyetimiz yok. Hem çocuğumuzu okutacağız, hem eşimin gözlerini açtıracağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi