Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektör Yardımcıları belli oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ataması sonrası görevi selefi Prof. Dr. İlter Kuş'tan devralan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, yardımcılarını belirledi.  Oğurlu yardımcılarından ikisini Turizm, diğerini Fen Edebiyat Fakültesinden seçti. 

İŞTE YENİ YARDIMCILARI


Rektör Oğurlu, Balıkesir'deki ilk ziyaretini Vali Hasan Şıldak'a yaptı. 

Buna göre, rektör yardımcılığı görevine Prof. Dr. Cevdet Avcikurt, Prof. Dr. Murat Dogdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl getirildi.

İşte yeni rektör yardımcılarının özgeçmişi.

MURAT DOĞDUBAY KİMDİR?

1976 yılı İnegöl doğumlu olup ilk ve ortaokul eğitimini İnegöl’de yaptı. 1992-93 öğrenim dönemi İnegöl Lisesi mezunudur. Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan 1998 yılında mezun oldu. Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı’nda 2000 yılında yüksek lisans, 2006 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 1998 yılından itibaren araştırma görevlisi, 2006 yılından itibaren Yardımcı doçent günümüzde ise Prof. Dr. olarak Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde çalışmakta olup Gastronomi,  Osmanlı-Türk Mutfağı, Kültür ve Mutfak İlişkisi konularında çok sayıda ulusal ve uluslar arası bildiri, makale ve kitap çalışmaları bulunmaktadır. Doğdubay, bir dönem Balıkesir Üniversitesi Kepsut  Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak da  görev yaptı.

CEVDET AVCIKURT KİMDİR?

Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, 1968 yılında Sakarya-Kaynarca’da doğdu. 1988 yılında Uludağ Üniversitesi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu bitirdi ve aynı okulda 1989 yılında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt dışı bursunu kazanarak gittiği İngiltere’de yüksek lisansını 1992 yılında University of Surrey’de tamamladı. 1997 yılında Balıkesir Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik anabilim dalında doktora derecesini alan Avcıkurt, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında ise profesör unvanını aldı. Üniversitenin değişik kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulunan Avcıkurt, 2003-2013 yılları arasında Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yaptı. 25 Nisan 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun yerine kurulan Turizm Fakültesi’ne ilk dekan olarak atandı ve 19 Aralık 2020 tarihine kadar bu görevini yürüttü.

Turizm alanında sektör deneyimine de sahip olan Avcıkurt’un yurt içi ve yurt dışında yayımlanmış çok sayıda eseri bulunmaktadır. Çeşitli Avrupa Birliği projelerinde proje yürütücülüğü de yapan Cevdet Avcıkurt, halen, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanlığı ve Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Avcıkurt, evli ve iki çocuk babasıdır.

FATİH SATIL KİMDİR?

1970 doğumlu olan Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Bölümü mezunudur. 1993 yılında bu yana Balıkesir Üniversitesinde akademisyen olarak çalışmaktadır.
Bitki Bilimci olan Prof. Dr. Fatih Satıl’ın; Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Biyoçeşitlilik ve Etnobotanik alanında çalışmaları bulunmaktadır. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilere yayınlanan çok sayıda makalesi ve bildirisi, ayrıca yurt dışında 1 kitap bölümü, yurt içinde ise basılmış 6 kitabı vardır.
Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur, halen Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Botanik Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Aktif olarak halen; YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendiriciliği ve TÜBİTAK 4006 il temsilciliği görevlerini de yapmaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi