Balıkesir milletvekili Belgin Gökçe Uygur, ilimize Tarım Lisesi açılacağını müjdeledi.

Uygur, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile yaptığı görüşmeler neticesinde Savaştepe’de eski adıyla Öğretmen Lisesi olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin Tarım Lisesine dönüştürülmesine karar verildiğini bildirdi.



Lise bünyesinde tarıma yönelik çalışmaların yapılacağı ARGE Merkezi kurulmasını onaylandığını açıklayan Ak Parti Milletvekili Belgi Uygur, "Balıkesir’in hem eğitim hem istihdamına yönelik çok değerli bir adım olan Tarım Lisesi ve ARGE Merkezi şehrimize ve Savaştepe ilçemize hayırlı olsun.


Okulumuz aynı zamanda; bünyesinde AR-GE Merkezi olan Türkiye’nin ikinci Tarım Lisesi olacak.

Tarım kenti Balıkesir’e Tarım Lisesi ve ARGE Merkezi kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz." açıklamasını yaptı.



BALIKESİR’İN İLK TARIM LİSESİ

Uygur yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Tarım şehri olan Balıkesir’in ihtiyacı doğrultusunda, sektörün gereksinimi olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Tarım Lisesi hayata geçiriliyor. Balıkesir Türkiye’nin en önemli tarım şehri. Bu şehre tarım alanında yapacağımız başta eğitim olmak üzere her türlü yatırım bu açıdan çok değerli. Savaştepe ilçemizde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi bir Tarım Lisesi olmaya çok uygun şartlara sahip. 300 dönümlük bir araziye sahip olan Lisemiz toprağı, yetişmiş ağaçları ve bitki örtüsüyle son derece verimli ve uygun bir altyapıya sahip. Öğrencilerimiz bu okulda modern tarım yöntem ve tekniklerini öğrenecekler, üretim yapacaklar ve ülkemizin tarım sektörüne nitelikli ara eleman olarak yetiştirilmiş olacaklardır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

BALIKESİR’İN EN BÜYÜK ARGE MERKEZİ KURULUYOR

Tarım Lisesi bünyesinde kurulacak olan ARGE merkezi şehrimiz için büyük bir tarımsal AR-GE merkezi haline gelecek. ARGE Merkezinde kurulacak olan laboratuvarda tarım sektörünün ihtiyacı olan tüm analizler ve araştırmalar yapılacak. Bölgedeki çiftçilerimiz analizler için artık bu merkezi kullanacaklar. Sürdürülebilir tarım için yüksek teknoloji ile çalışmalar yapacak olan ARGE Merkezi’nde tarımsal üretimin ihtiyacı olan tüm araştırmalar yapılabilecek. Bu Merkezde öğrencilerin projeleri, hayalleri, icatları da desteklenecek. Yani bu merkezle birlikte aynı zamanda geleceğin mucitleri için de büyük bir fırsat ortaya çıkmış olacak. Sayın Bakan Yardımcımız Mahmut Özer’e şehrimize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun."

Editör: Haber Merkezi