1912 yılında kurulan ve ülkemizin en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Türk Ocakları’nın Balıkesir Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Balıkesir Kent Konseyi'nde yapılan ve pandemi tedbirleri kapsamındaki genel kurulda mevcut başkan Tahir Korucuoğulları yeni bir listeden oluşan yönetimle ile yeniden göreve seçildi. 


Kent Konseyi’ndeki 14. Olağan Genel Kurul yeterli katılımın tespit edilmesi sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle başladı. Dr. Mehmet Çalışkan, Sadettin Akbaba ve Üzeyir Akbulut Divan Heyeti olarak seçildi. 
Divanın oluşturulmasının ardından yönetim kurulunun faaliyet raporu, gelir –gider hesaplarıyla, bilanço ve denetim kurulu raporları okundu. Başkan Tahir Korucuoğulları faaliyet raporu ile ilgili olarak 16 Ağustos 2017’de göreve gelmelerinden bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatarak üyeleri bilgilendirdi. Raporlar tek tek oylanarak ibra edildi. 
Tahmini bütçenin okunması, değerlendirilmesi ve oylanmasının ardından tek listeyle gidilen seçimlerde Korucuoğulları'nın ekibi oybirliğiyle onay aldı.

Tahir Korucuoğulları başkanlığındaki yönetimde; Oğuz Atan, Ruhi Baş, Kamil Ürer, Ramazan Karaca, Nizamettin Cengiz ve Fazlı İğdeci yer aldı. 


İSTİKLAL MADALYASI VURGUSU

Korucuoğulları, yaptığı teşekkür konuşmasında, Balıkesir olarak her zaman ses getiren çalışmalara imza attıklarını belirterek: “Bu teveccühünüz ile önümüzdeki 3 yıl içinde yapmayı planladığımız önemli faaliyetler olacak. Özellikle Balıkesir’e İstiklal Madalyası konusunda çok ısrarlıyız arkadaşlar ve Allah’ın izniyle bu madalyayı Balıkesir’e getireceğiz." dedi.
 

Kongreye, BBB Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Akkol, Balıkesir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Canseven de katıldı.

Editör: Haber Merkezi