BALIKESİR Üniversitesi (BAUN) öğrencileri, toplu taşıma ücretlerine gelen zammın ardından sosyal medyada  tepkilerini dile getirmeyi sürdürüyor. 

75 KURUŞ ZAMLANDI
Öğrenciler yapılan son zamla birlikte Kampus hattına ulaşımın 2 lira 25 kuruştan 3 liraya yükselmesine sosyal paylaşım mecralarında büyük tepki gösteriyor.


Özellikle Twitter'da tepkisini dile getirenlerin büyük bölümü Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinden oluşuyor. Üniversiteli gençler tepkilerini dile getirdikleri binlerce paylaşım yaptı.

İLGİNÇ PAYLAŞIMLAR
Bu paylaşımlardan birinde; "Her gün saatlerce beklediğim, güvenliğimden şüphe duydugum, ayakta ve sıkış tepiş gitmeye mahkum oldugum otobüse mi bursumun %24ünü vereceğim?" diyen öğrencinin sitemi dikkat çekti.
Bir diğer paylaşımdaki "Balıkesir öğrenci şehri değil öğrencisiz bişey yapamayan bir şehir bunu unutmayın" ifadeleri de manidar bulundu.


VEKİLLERDEN DESTEK
Öğrencilere CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın ve Ensar Aytekin'in yanı sıra Balıkesirspor taraftar grubu 10Kolikler de  paylaşımlarıyla destek verdi. 


BAUN öğrencilerinin #BalıkesirUcuzUlaşımİstiyor" etiketiyle başlattığı tepkilerTwitter'ın en çok konuşulan gündem maddelerinden biri oldu. 

İşte öğrencilerin ilginç paylaşımlarından bazıları:


 

Editör: Haber Merkezi