KEPSUT'ta çiftçilik yapan Mehmet ve Hatice Çetin'in 15 yaşındaki kızları Hülya Çetin, köylerinde okul olmadığı için 8 yıl boyunca her gün 15 kilometre uzaklıktaki Keçidere İlköğretim Okulu'na gidip geldi. 8 yılda tam 44 bin 880 kilometre yol kat eden Hülya Çetin, kısıtlı imkanlarla SBS'de sorulan 100 sorunun 100'ünü de doğru yanıtlayarak 1 milyon 700 bin adayı geride bıraktı.

"SONUÇ SÜRPRİZ OLDU"

Zor şartlarda taşımalı eğitimle 8. sınıf SBS'de büyük başarıya imza atan Hülya Çetin, sınava düzenli çalışarak hazırlandığını söyledi. Çetin, "8. sınıfta kısa bir dönem Balıkesir'deki öğretmenlerimin yanında kalarak dershaneye gittim. Okulda derslerim çok iyiydi ve okul birincisiydim. Ancak Balıkesir'de kalacak yerim olmadığı için sürekli dershaneye gidemiyordum. Matematik öğretmenim Ercüment Özdilek'in beni yönlendirmesiyle sınava hazırlandım. Deneme sınavlarında 1-2 yanlışım çıkıyordu. Sonuç benim için de sürpriz oldu" dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Balıkesir Fen Lisesi'nde yatılı okuyacak olan Hülya Çetin, bir süre önce kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybeden dedesi Halil Çetin'in hastalığından da etkilenerek doktor olmaya karar verdiğinin söyledi. Lisede çok çalışarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmayı istediğini belirten Çetin, "Doktor olarak ailem başta olmak üzere insanlara sağlık dağıtmak istiyorum" diye konuştu.

ESRA ABLASIYLA YARIŞIYOR

Hülya Çetin, 6. sınıfa giden kardeşi Esra Çetin ile de kıyasıya yarış yaşıyor. Keçidere İlköğretim Okulu 6. sınıfta okuyan ve kendi de okul ikincisi olan Esra Çetin, "Ablamın elde ettiği büyük başarı karşısında ben şimdiden strese girdim. Amcamızın oğlu Seyfettin Çetin de 3 yıl önce OKS'de 1. olarak İzmir Fen Lisesi'ni kazanmıştı. Akrabalarım ve öğretmenlerim şimdi benden de büyük başarı bekliyor. Ablamla sıkı bir yarışa girdik. Ablamı geçmek için çok çalışmam gerekiyor" dedi.

EVLATLARIYLA GURUR DUYUYOR

Kızlarıyla gurur duyduğunu belirten anne Hatice Çetin, "Köy yerinde bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamamaları için kızlarım Hülya ve Esra'nın eğitimine büyük önem veriyoruz. Balıkesir'de kalacak yerimiz olmadığı için büyük kızım Hülya'yı dershaneye sürekli gönderemedik. Kısa bir süre Balıkesir'deki öğretmenlerinin yanında kalarak dershaneye gitti ama buna rağmen büyük başarı kazandı. Hülya doktor olmak istiyor. Küçük kızım Esra da ablasının izinde. O da okul ikincisi. Allah her aileye böyle evlatlar nasip etsin" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi