Balıkesir-Ankara arasındaki tarifeli uçak seferlerinin 4 yıl aradan sonra yeniden başlayacağı bildirildi.

Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki Anadolu Jet ile Bora Jet firması koordinesinde gerçekleştirilecek uçuşlarda ilk seferin 24 Mayıs'ta gerçekleştirileceği açıklandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Balıkesir'e uçak seferlerinin yeniden başlatılması yolunda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü nezdinde yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini belirtti.

''Balıkesir yeniden uçuşa geçiyor'' diyen Uğur, ilk etapta haftada üç gün gerçekleştirilecek seferlerin süreklilik kazanması için Balıkesirliler'e görev düştüğünü kaydetti.

Balıkesir'in geçmiş yıllarda yaptığı denemelerin olumsuzlukla sonuçlanmasının hayal kırıklığı yarattığına işaret eden Uğur, "Balıkesirliler sahip çıktığında uçak seferleri kalıcı olur." diye konuştu.

Uğur, Balıkesir'den Ankara'ya teren ile yaklaşık 10 saat, karayoluyla ise 8 saatte ulaşılabildiğine dikkat çekerek, uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte bu mesafenin bir saat 20 dakikaya ineceğini kaydetti.

Bu arada, Balıkesir Havaalanı 'na 4 yıl aradan sonra lik uçak, 24 Mayıs 2011 Salı günü inecek. Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri planlanan uçuşların biletleri, Bora Jet internet sitesinden alınabiliyor. Bilet ücretleri ise, promosyon 89, ekonomik 109 lira olarak açıklandı.

Seferler, THY Anadolu Jet ile Bora Jet firmalarının koordinesiyle Bora Jet'e ait küçük uçaklarla yapılacak.

UÇUŞ PROGRAMI              KALKIŞ           VARIŞ

Salı Ankara -Balıkesir            13. 45           15. 10

Balıkesir - Ankara                   15. 40           17. 00

Perşembe Ankara-Balıkesir 13. 45           15. 10

Balıkesir-Ankara                    15. 40            17. 00

Cumartesi Ankara-Balıkesir 13. 45           15. 10

Balıkesir-Ankara                        15. 40         17. 00

Editör: Haber Merkezi