BALIKESİR Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü ve  yönetim kurulu üyeleri iel birlikte düzenlediği toplantıda ekonomik gelişmeleri ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki son durumu değerlendirdi.  


Eğinlioğlu “ Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’nın ismi Sanayi Bakanlığı oldu. Balıkesir’in gelecek uzun vadede hangi ana sanayilerde olması gerektiğini bize sordular, bu görüşler kamuoyu araştırması gibi. Bu görüşler Sanayi Odası’nda, Ticaret Odası’nda, BASİAD, BAGİAD, MÜSİAD’da tartışılıp konuşulsun, Balıkesir çekirdeğini bozmadan hangi sanayi dallarında olmak istiyorsa bize bildirin dediler.  


YENİ ORGANİZE SANAYİ 
BÖLGESİNİ KONUŞACAĞIZ 


Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 3 bölümde genişleme alanında ilerliyor. Yapılan çalışmalarda 1. Bölüme 40 talep var, neredeyse bitiyor, daha parselasyonları yapılmadı. Belki de diğer genişleme alanları da imara açılmadan bitme noktasına gelecek, bir sonraki OSB’yi hazırlamak için çalışma yapma noktasına geleceğiz. Balıkesir olarak şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sanayi Odası, Ticaret Odası ile hep birlikte bütün olarak hareket ediyoruz”dedi.
BALIKESİR'İN MARKASI OLACAK!


Balıkesir’in Türkiye’yi doyuran il olduğunu, tarım ve hayvancılık da iddialı olduğunu kaydeden Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, elle tutulur marka olmadığına dikkat çekti. 
Eğinlioğlu “Markamız olmadığı doğru mu? Doğru. Bizim bir markamız yok. Markayı oluşturabilecek teknik imkanlar, turizm, hayvancılık, gıda her şey var ama bir tek markamız yok.  Marka konusunda da çok ciddi çalışmalar başlatmak üzereyiz. 
Yakın gelecekte inşallah bunlar netleşince kamuoyu ile paylaşacağız. Balıkesirli olmaktan hepimiz iftihar edeceğiz."
diye konuştu.

 

DÖVİZDEKİ DALGALANMA BİZİ DÖVÜYOR 


Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, şehrin yerel gazetecileriyle bir araya geldiği kahvaltıda, ekonomik gelişmeleri de değerlendirdi, dövizdeki dalgalanmalardan dert yantı.

Eğinlioğlu, şöyle konuştu:

"Dövizdeki iniş ve çıkışlar bizi hakikaten dövüyor. İnanın kendi iş yerlerimizde bile yıllardır yaptığımız hesapları yarın kurun nereye gideceğini bilemediğimiz için yapamaz duruma geldik. Bu yatırımcıyı tedirgin ettiği kadar insanların mevcut işini yürütmekte bile sıkıntı yaşaması önemli. Umarım önümüzdeki dönemde bunlar hallolur diye düşünüyoruz ama yatırım yapmak için yatırımcının finans kaynağına ihtiyacı var. Böyle bir ortamda yatırım ortamını yakalamak Balıkesir için avantaj. Kesinlikle ekonomik pakete, reforma ihtiyaç var.”

Editör: Haber Merkezi