BALIKESİRLİNİN EKMEĞİ 
HEM KÜÇÜLDÜ HEM ZAMLANDI

BALIKESİR'de ekmek fiyatlarına yılın üçüncü zammı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi sahibi olduğu Fırıntaş'ta ürettiği ekmeğinin fiyatını aynı oranda attırarak her zamanki gibi özel fırıncılara ayak uydurdu. 

Şehirde en son 3 ay önce zamlanan ekmek fiyatlarında yeni bir güncelemeye gidildi. Bu kez hem gramaj düşürüldü, hem fiyat arttırıldı. 

EKMEĞİN 1 KİLOSU
20 LİRAYA YÜKSELDİ

Balıkesir Fırıncılar Odası, Mart 2022'den bu yana 210 gramı 3 liradan satılan ekmeğin gramajını 200'e çekti,  fiyatı 1 lira birden arttırdı. Balıkesirliler bugünden itibaren 200 gram ekmeği 4 liradan tüketmeye başladı.  

Böylece son zamla birlikte Balıkesir'de bir kilogram ekmek 20 lira oldu.

BÜYÜKŞEHİR
ZAM KERVANINI KATILDI

Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu Fırıntaş, her zamanki gibi zam kervanına katılarak yine şaşırtmadı. Belediye şirketi Fırıntaş, ekmek fiyatlarını bugün itibariyle güncelledi. Fırıntaş, somon ekmeğinin fiyatını 3 liradan 4 liraya çıkardı. Köylü ekmeği ise yüzde 50 oranında zamla 15 lira oldu.

MALİYET HESABI YAPILDI MI?

Fırıncılar zamma gerekçe olarak artan maliyet fiyatlarını gerekçe gösterirken, zam talepleri ilgili kuruluşlarca hiçbir maliyet araştırması yaptırılmaya gerek duyulmadan onaylandı. Vatandaşlar, ekmeğini maliyet hesabının kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi