BALIKESİR gündemindeki sıcaklığını koruyan su faturaları 25 Kasım'da toplanan BASKİ Genel Kurulu'nda ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın yönettiği genel kurul hareketli geçti. Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti grubu yüzde 50 indirim teklifini yeniden gündeme taşıdı. Başkan Yılmaz ise, "Bugün getirdiğimiz tarifede zaten yüzde 50 indirimi olan şeyler var" dedi. Suya yansıtılan TÜFE artışlarını kaldırdıklarını açıklayan Yılmaz, öğrencilerin su tariflerinde yüzde 50 indirim yapılacağını müjdeledi. 

Yılmaz şöyle konuştu:

TEFE TÜFE KALKTI, YENİ ZAM YOK!

"Normalde suya zam yapılması gereken bir süre. Yapacağımız zammı hiçbir şekilde yapmıyoruz. TEFE ve TÜFE'yi de kaldırıyoruz. 3. kademe olan 24 tonu 30 tona çıkartıyoruz. Hepsinde ortalama reel olarak  bugünkü fiyattan yüzde 40, ama muhtemel olarak yapmış olmamız gereken zamlara istinaden yüzde 55-56 civarında indirim yapıyoruz."

İŞTE BAŞKAN YILMAZ'IN
YENİ TARİFEYLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

BASKİ'nin çalışmalarından gururla söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye'nin en pahalı suyunun Balıkesir'de tüketildiğine ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

FATURALARIN YÜZDE 89'U
225 LİRANIN ALTINDA

CHP ve AK Partili üyeler arasında zaman zaman gergin tartışmaların yaşandığı genel kurulda BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Günal, Balıkesir'deki toplam 695 bin 265 su abonesinden yüzde 89'unun 0-12 metkeküp su tükettiğini açıklayarak, bunlara 225 liranın altında fatura tahakkunu çıkarıldığını kaydetti.


BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal'ın paylaştığı bu verilere göre, Balıkesir'deki su faturaları öyle iddia edildiği kadar abartılı değil!

BAHÇAVAN'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

BASKİ genel kurulunda en ilginç ve çarpıcı konuşma Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'dan geldi. İlg itoplayan konuşmasıyla Bahçavan, yeni bir tartışmanın da fitini ateşlemiş oldu. 

CHP'LİLER PANKART AÇTI

Bu arada, yeni dönem bütçesinin de  2 kat artışla 2 milyar 830 milyon liraya çıkartıldığı BASKİ Genel Kurulunda pankart açtı.

CHP'liler toplantı bitiminde ellerindeki pankartlarla birlikte fotoğraf çektirdi. İl Başkanı Serkan Sarı, burada yaptığı açıklamada, "CHP Grubu olarak % 50 indirim önergemizi sunmuştuk fakat kabul edilmedi. Toplantının son dakikasına kadar mücadele eden Belediye Başkanlarımıza ve Meclis Üyelerimize halkımızın hakkını savundukları için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi