Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, OSB'de trafo radyatörü üretimi yapan Baysan AŞ'nin, yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladığını müjdeledi.

Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmalardan Baysan A.Ş. ‘ye ziyarette bulunan Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Kocaeli ve Balıkesir fabrikalarında trafo radyatörü imalatı yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı  Tuncer Baydar ile üretim alanında incelemede bulundu.
Balıkesir ekonomisine ayrı bir ivme kazandırmayı amaçlayan Baysan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Baydar; trafo ve metal sektöründeki üretimleri haricinde , havacılık sektörü ile de yakından ilgilendiklerini, bir Amerikan firması ile Türkiye'de imalat için görüşmelere devam ettiklerini belirtti. 
Baydar,  bir ilki gereçkleştirmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz havacılık sektöründe, yerli helikopter üretimiyle ilgili Ar-Ge çalışmaları yapmaya başladık. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Balıkesir ekonomisine ayrı bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir Amerikan firması ile Türkiye'de imalat için görüşmelerimiz devam ediyor. Balıkesir OSB'de şu anda Amerika'dan getirmiş olduğumuz modeller üzerinde çalışma ve Ar-Ge yapıyoruz. Ayrıca Balıkesir'e kompozit üretimiyle ilgili dünya devi yatırımcı bir firmanın gelmesiyle yerli helikopter çalışmaları daha da hızlanacak."

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur ise, bu atılımının önemine dikkat çekerek desteklediklerini bildirdi. 

Uğur, "Savunma sanayi ve havacılık sektöründe son 10 yılda hükümetin vizyon projeleriyle ciddi anlamda başarı sağlandı. Bunun en somut örneği Atak helikopteri ile Altay tankı projelerinin gerçekleşmesidir. Yerli motor üretimini gerçekleştirdiğimizde yüzde 100 yerli, dışa bağımla olmayan bir savunma ve havacılık sektörümüz olacak." diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi